Seikkailija osaa suunnistaa ja toimia eksymistilanteessa.

Valikko

Suunnistustaitojen kertaus


Tavoite:

Seikkailija osaa suunnistaa ja toimia eksymistilanteessa.

Kuvaus:

Seikkailija kertaa suunnistuksen aakkoset ja käyttäytymisen eksymistilanteessa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Metsässä
Taitoalueet Suunnistus Turvallisuus
Kesto 1 h
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on järjestää omalle ryhmälleen sopiva suunnitustaitojen kertaustilaisuus. Tarvittaessa sampo opettaa suunnistustaitoja seikkailijoille.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaellus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo antaa seikkailijoille yllättäen kartan. Heidän tulee selvittää, miten löydetään paikka, jossa ollaan. Vaihtoehtoisesti seikkailijat miettivät kartan kanssa, mihin lähdetään, jos ollaan eksyksissä. Samalla sampo voi opettaa seikkaijat lähtemään kompassin kanssa oikeaan suuntaan.

Seikkailija osallistuu viikkorasteille. Jos sellaisia ei lippukunnan toimialueella ole, voi sampo yhdessä muiden lippukunnan johtajien kanssa toteuttaa suunnistusradan lippukunnan seikkailijoille ja muillekin halukkaille partiolaisille. Sampo auttaa jokaista seikkailijaa valitsemaan omalle taitotasolleen sopivan radan suunnistettavaksi joko yksin tai parin kanssa.

Eksymisharjoitus: Seikkailijat sitovat silmänsä huiveilla. Sampo johdattaa heidät vähän matkan päähän metsään. Seikkailijat miettivät, miten pitäisi toimia. Ensin kannattaa istua alas ja tehdä toimintasuunnitelma. Sen jälkeen ryhdytään etsimään luonnonmerkkejä ja kiintopisteitä ja lopuksi palataan leiripaikalle.

Lisää vinkki

Liite