Seikkailija saa vahvistusta terveisiin elämäntapoihin.

Valikko

Liikuntapäiväkirja


Tavoite:

Seikkailija saa vahvistusta terveisiin elämäntapoihin.

Kuvaus:

Seikkailija pitää liikuntapäiväkirjaa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on kannustaa, rohkaista ja olla esimerkkinä. Liikuntapäiväkirjaviikon jälkeen on hyvä pysähtyä yhdessä miettimään, miten viikko sujui. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on kannustaa seikkailijoita ja olla itse esimerkkinä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Etelä - suunnistus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat valmistavat koloillassa liikuntapäiväkirjan. He sopivat yhdessä, miten taulukkoa käytetään ja täytetään. Seikkailijat pohtivat yhdessä, miten liikkumista ja erityisesti hyötyliikuntaa voisi lisätä. Sampo voi kehottaa kokeilemaan uusia lajeja ja ehdottaa saman alueen lapsille tapaamista liikunnallisissa merkeissä muutenkin kuin vartion kokouksessa. Myös huoltajia voi kannustaa liikuntaviikon aikana opastamaan lapsilleen uutta lajia tai ryhtymään itse lasten opastettavaksi - yhdessä se on mukavinta. Liikuntapäiväkirjat tarkistetaan seuraavassa koloillassa.

Seikkailijat listaavat lempilajinsa ja kokeilevat uusia lajeja yhdessä kaveriensa kanssa. Seikkailijat pitävät liikuntapäiväkirjaa vähintään viikon ajan ja merkitsevät päiväkirjaan, millä tavoin ovat liikkuneet. Sampo ohjeistaa seikkailijoita siitä, miten päiväkirjaa täytetään.

Lisää vinkki

Liite