Seikkailija saa uimataidon harjoitusta.

Valikko

Uimataito


Tavoite:

Seikkailija saa uimataidon harjoitusta.

Kuvaus:

Seikkailija käy uimassa yhdessä ryhmänsä kanssa. Lisäksi seikkailija tutustuu uinnin ja vesilläliikkumisen turvallisuuteen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Yksin
Paikka Vesillä
Taitoalueet Arjen taidot Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo varmistaa turvallisuuden uintireissun aikana.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Etelä - suunnistus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue käy läpi myös vesilläliikkujia koskevia sääntöjä sekä harjoitellaan pelastusliivien ja turvavaljaiden käyttöä. Lopuksi seikkailijat kilpailevat siitä, kuka pukee valjaat päälle nopeimmin.

Monissa kaupungeissa partioryhmillä on mahdollisuus päästä uimaan ilmaiseksi tai alennetuilla hinnoilla, jos ryhmä varaa ajan etukäteen. Sammon kannattaa ottaa yhteyttä läheiseen uimahalliin tai liikuntavirastoon etukäteen ja selvittää oman paikkakunnan käytäntö. Kun tieto on selvillä, se kannattaa jakaa myös paikkakunnan muille lippukunnille.

Kaikki paitsi kaksi seikkailijaa seisovat uima-altaassa pareittain käsikynkässä. Kahdesta parittomasta toinen on kiinniottaja ja toinen kiinniotettava. Jahdattu voi milloin tahansa tarttua jonkun henkilön käsivarteen, jolloin hänen entinen parinsa joutuu jahdattavaksi. Kun joku jää kiinni, vaihdetaan roolit toisin päin. Jahdattu alkaa jahtaamaan ja toisinpäin. Lähde: Scouterna

Vartiot kisailevat toisiaan vastaan. Jokainen ui vuorollaan tietyn matkan. Jos seikkailijat ovat hyviä uimareita, vartio voi myös valita tietyn tekniikan joka kierrokselle (rintauinti, vapaauinti, selkäuinti…). Apuvälineinä voidaan myös käyttää lautoja. Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite