Seikkailija saa vahvistusta terveille elämäntavoille.

Valikko

Seikkailijan liikunta


Tavoite:

Seikkailija saa vahvistusta terveille elämäntavoille.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu partiossa liikunta- tai urheilutapahtumaan tai lisää liikuntaa arkeensa ja seuraa elämäntapojaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: arjen-taidot Itsestä huolehtiminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on kannustaa, rohkaista ja toimia esimerkkinä. Tämän aktiviteetin voi joukkue toteuttaa yhdessä tehden tai sitten jokainen kotona esimerkiksi viikon ajan liikkumalla. Tällöin kuitenkin kyseisen viikon jälkeen on hyvä pysähtyä yhdessä miettimään, miten viikko sujui. Vartionjohtajan tehtävänä on kannustaa seikkailijoita ja olla itse esimerkkinä. Sammon ja vartionjohtajan on syytä muistaa, että kaikkien koululiikuntakokemukset eivät välttämättä ole positiivisia, joten pyri tekemään partioliikkumisesta toisenlaista! Yksi partion kasvatustavoitteista on ohjata partiolaisia terveisiin elämäntapoihin. Vaikka partio ei urheiluseura olekaan, pitää ulkoilua ja liikuntaa tarjota lapsille ja nuorille osana partio-ohjelmaa. Tarkoituksena on, että partiossa panostetaan myös fyysiseen kuntoiluun ja opetetaan terveitä elämäntapoja. Partiossa liikunnan tarkoitus on olla monipuolista - seikkailijoista ei siis ole tarkoitus kasvattaa minkään yhden lajin taitajia, vaan tarjota nautinnollisia hetkiä liikunnan parissa luonnossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Etelä

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Seikkailija harjoittelee hiihtoa radan avulla. Rataan voivat kuulua esimerkiksi seuraavat osiot:
- Tasamaan pujottelu: Seikkailijat laittavat sauvoja tai muita vastaavia pystyyn noin 1 metrin välein. Seikkailija pujottelee näiden välistä.
- Sivuttain käveleminen suksilla.
- Lumipallon heittäminen sauvat käsissä maalia kohtia.
- Haarakäynti suksilla.
- Hiihto ilman sauvoja.
- Esteiden yli ja ali.
- Hiihtäminen puiden ympäri.
- Loivaa mäkeä alas suksilla istuen.
Lähde: Norges speiderforbund

Lisää vinkki

Lisää liite