Seikkailija uskaltaa tutkia loukkaantunutta tai sairasta ihmistä.

Valikko

Tutkiminen


Tavoite:

Seikkailija uskaltaa tutkia loukkaantunutta tai sairasta ihmistä.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee potilaan tutkimista. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Ensiapu
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on kouluttautua itse niin, että osaa neuvoa seikkailijoita. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijat suhtautumaan harjoitteluun riittävällä vakavuudella. Vartionjohtaja: Vartionjohtaja voi alkuun esittää uhria. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Auttaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo antaa vartionjohtajalle kuvauksen ensiapua vaativasta tilanteesta (esim. Vartionjohtaja on kaatunut ja loukannut nilkkansa. Jalalle astuminen sattuu kovasti.  Vartionjohtaja sairastaa sepelvaltimotautia ja puiden hakkuun yhteydessä tuli huono olo ja alkoi puristaa rinnasta.) Vartionjohtaja esittää tajuissaan, mutta ensiavun tarpeessa olevaa potilasta. Seikkailijoiden tehtävänä on kysymyksin yrittää selvittää, mikä vartionjohtajaa vaivaa. Hyviä kysymyksiä ovat esimerkiksi: "Onko henkilöllä kipuja ja missä ne tuntuvat?" “Onko henkilö loukannut itseään?”, "Onko muita oireita, kuten hengitysvaikeuksia, pahoinvointia, huimausta, janon tai kylmän tunnetta, kuumetta?" ja "Onko henkilöllä aiemmin todettuja sairauksia, esimerkiksi diabetes, epilepsia tai jokin sydänsairaus?" Sampo esittää hätäkeskusta, jonne seikkailijat soittavat ja jolta seikkailijat saavat lisäohjeita.

Vartionjohtaja makaa maassa "tajuttomana". Seikkailijoiden tehtävänä on selvittää, onko vartionjohtaja tajuissaan ja hengittääkö hän. Kun seikkailijat ovat kokeilleet asiaa omalla tavallaan, näyttää sampo oikeaoppisen suorituksen. Tämän jälkeen seikkailijat kokeilevat asiaa parien kanssa.

Lisää vinkki

Liite