Seikkailija tuntee kansainväliset hätämerkit ja osaa tarvittaessa käyttää niitä.

Valikko

Hätämerkit


Tavoite:

Seikkailija tuntee kansainväliset hätämerkit ja osaa tarvittaessa käyttää niitä.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu maalla ja merellä käytettäviin kansainvälisiin hätämerkkeihin ja  harjoittelee niiden käyttöä. Harjoittelussa tulee muistaa se, että hätämerkkejä ei koskaan saa käyttää turhaan.  

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Metsässä Ulkona Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Turvallisuus
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo perehtyy itse aiheeseen etukäteen tai hankkii paikalle asiantuntevan henkilön.    Vartiojohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Eräjorma

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tietoa hätämerkeistä löytyy esimerkiksi Olli Aulion teoksesta Suuri Retkeilykirja.

Jotta kukaan ei luule harjoittelua todelliseksi hädäksi, kannattaa hätäviestin harjoittelua tehdä jollakin muulla viestillä kuin aidoilla merkeillä. Vartio voi käyttää esimerkiksi muita morseaakkosia. Vartio harjoittelee lähettämään SOS-viestin mahdollisimman monella eri tavalla. Vartio voi puhaltaa sen pilliin, vilkuttaa sitä taskulampulla ja niin edespäin.

Vartio tekee hätämerkin maahan. Se etsii metsästä riittävän ison aukean. Oikeasti aukealle tehtäisiin joko kirjaimet SOS tai suuri risti. Nyt vartio voi tehdä toisen symbolin. Hätämerkin voi tehdä lumeen tallaamalla tai risuista kokoamalla. Harjoittelussa on muistettava, että hätäviestiä ei missään nimessä saa jättää näkyville harjoituksen jälkeen, vaan se on nopeasti hävitettävä.

Lisää vinkki

Liite