Seikkailija osaa valmistaa ruokaa nuotiolla ilman astioita.

Valikko

Ruuanvalmistus nuotiolla


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa ruokaa nuotiolla ilman astioita.

Kuvaus:

Seikkailija valmistaa ruokaa nuotiolla ilman astioita.  

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto Tulenteko
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo huolehtii tarvittavat välineet ja luvat nuotion tekemiseen. Sampo vastaa turvallisuudesta.    Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävänä on huolehtia, että jokaiselle seikkailijalle riittää tekemistä.   

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Eräjorma

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat valmistavat nuotiojuureksia. Perunoita, porkkanoita, lanttua ja sipulia kuoritaan ja pilkotaan pienemmiksi paloiksi. Aineet kääritään folioon ja nyytti laitetaan nuotion hiillokseen kypsymään. Kypsien juuresten päälle voi laittaa nokareen voita ja mausteeksi esimerkiksi mustapippuria.

Kuorimattomat perunat pestään puhtaiksi ja laitetaan kuumaan tuhkaan. Kun perunat tuntuvat pehmeiltä, ne otetaan pois tuhkasta ja avataan päältä. Sisus voidaan syödä pikkulusikalla tai kaapia pois. Perunat syödään tavallisimmin pelkän voin kanssa. Perunoiden kypsyminen kestää koosta riippuen noin 30 min–1 h.

Seikkailijat paistavat munia paahtoleivässä. Ruuan valmistamiseen tarvitaan pala paahtoleipää, kananmuna ja margariinia sekä litteä, puhdas kivi. Kivi voidellaan margariinilla. Jokainen ruokailija kovertaa paahtoleipäänsä reilun kokoisen kolon keskelle. Leipä asetetaan kuuman sileän kiven päälle nuotion reunalle ja leivän koloon rikotaan varovasti kananmuna. Tarvittaessa voi myös laittaa foliopalan leivän alle ja nostaa reunat ylös, jotta kananmuna pysyy varmasti leivän keskellä eikä valu kiveä pitkin. Ruoka on valmis nautittavaksi, kun kananmuna on kypsynyt.

Lisää vinkki

Liite