Seikkailija tietää, että viestejä voi ilmaista myös ilman sanoja. Seikkailija huomaa kehon asentojen ja ilmeiden vaikuttavan viestien ymmärrettävyyteen.

Valikko

Pantomiimi


Tavoite:

Seikkailija tietää, että viestejä voi ilmaista myös ilman sanoja. Seikkailija huomaa kehon asentojen ja ilmeiden vaikuttavan viestien ymmärrettävyyteen.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee pantomiimia.  

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus Rohkeus Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Itsetuntemus Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja varmistaa, että vartio suunnittelee, miten aikoo esittää pantomiiminsa.   Sammon tehtävä: Sampo ohjaa harjoituksia. Hän huolehtii, että aratkin seikkailijat saavat esiintymisrohkeutta.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo jakaa jokaiselle lapun, jossa on rooli. Laput kuuluvat pareittain yhteen, esimerkiksi lääkäri-potilas, onkija-kala. Leikki alkaa siten, että joku leikkijöistä alkaa esittää rooliaan pantomiimina. Se, joka tunnistaa mitä esitetään ja arvelee olevansa pari, alkaa esittää omaa rooliaan. Hän menee oletetun parinsa luokse ja näyttelee osansa. Ympärillä olevat arvaavat, mistä tilanteesta on kysymys. Näin esitetään kaikki parit. Puhuminen on pareilta esityksen aikana kielletty. Vihjeitä pareiksi: lehmä-lypsäjä, hevonen-ratsastaja, äiti-itkevä lapsi, liftaaja-autoilija, sulhanen-morsian, riitelijä-riitelijä, verkonlaskija-soutaja... Lähde: Leikkipankki/MLL

Seikkailijat muodostavat parit. Pari harjoittelee hidastetuilla liikkeillä taistelukohtauksen. Toinen käsi toimii miekkana. Taistelukohtauksen pitää päättyä selkeästi. Pariin ei saa osua missään vaiheessa. Lähde: Kansallisteatteri

Seikkailijat näyttävät vuorotellen, miten avataan ovi. Samaa tapaa ei saa käyttää kahta kertaa. Lähde: Scouterna

Vartiot esittävät pantomiimina tunnettuja satuja. Seikkailijat esittävät kunkin sadun pääkohdat ilman ääntä, vain liikkumalla ja ilmehtimällä. Muut vartiot voivat joko arvuutella, mistä sadusta on kysymys tai sitten vain keskittyä nauttimaan esityksestä. Esitysten jälkeen vartio pysähtyy miettimään, mikä esityksissä oli hyvää ja mitä kohtaa voisi parantaa. Huomion voi kiinnittää erityisen onnistuneisiin pantomiimikohtiin. Vartio voi myös yhdessä miettiä, miten jonkin haastavan kohdan voisi esittää pantomiimina.

Joukkue kertaa aiemmin opittuja partiotaitoja pantomiimien avulla. Kerrattavana voivat olla esimerkiksi jokamiehenoikeudet tai partioihanteet. Jokainen vartio saa kohdan, josta se valmistaa lyhyen esityksen ja muiden tehtävänä on arvata, mistä kohdasta on kysymys.

Lisää vinkki

Liite