Seikkailija huomaa, miten hauskaa on oppia uusi taito.

Valikko

Sirkustaitoja


Tavoite:

Seikkailija huomaa, miten hauskaa on oppia uusi taito.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee esittämään jonkin sirkuksesta tutun tempun. Temppu voi olla esimerkiksi jonglöörausta eri välineillä, taikatemppu tai akrobatiaa. Seikkailija esittää tempun yleisölle.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on esitellä seikkailijoille sirkustemppuja. Sampo huolehtii, että jokainen seikkailija löytää itselleen sopivan tempun. Sampo kannustaa seikkailijoita kokeilemaan ja harjoittelemaan temppuja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija harjoittelee esityksen trampoliinilla. Jos seikkailija jo osaa temppuja, hänen pitää miettiä etukäteen, missä järjestyksessä ja rytmissä hän esittää temppunsa. Temput voi myös yrittää yhdistää musiikkiin. Harjoittelussa kannattaa hyödyntää seikkailijoiden kotipihojen trampoliineja.

Seikkailijat kokeilevat yhdessä akrobatiatemppuja. He voivat kokeilla esimerkiksi sillan tekemistä, käsillä ja päällä seisontaa sekä kärrynpyörää ja kuperkeikkaa. Lisäksi seikkailijat voivat kokeilla pariakrobatiatemppuja, kuten kerrossänkyä ja lentokonetta. Turvallisuudesta on tärkeää huolehtia. Lisää temppuideoita löytyy netistä esimerkiksi hakusanoilla “akrobatia temput” ja “pariakrobatia”.

Seikkailija harjoittelee diabolon tai devil stickin kanssa temppuilua. Ohjeita välineiden käytön harjoitteluun löytyy netistä.

Seikkailija harjoittelee jonglöörausta. Internetissä on monia harjoittelussa ohjaavia sivustoja. Jonglööraus on helppo aloittaa esimerkiksi ohuilla huiveilla, jotka liikkuvat ilmassa melko hitaasti.

Seikkailija opettelee taikatempun. Taikatemppujen ohjeita on kirjoissa ja internetissä. Sampo auttaa välineiden hankkimisessa sekä ohjaa seikkailijaa huomaamaan tempun harjoittelun kannalta tärkeät asiat.

Lisää vinkki

Liite