Seikkailija tuntee teatteria kulttuurimuotona.

Valikko

Vierailu teatterissa


Tavoite:

Seikkailija tuntee teatteria kulttuurimuotona.

Kuvaus:

Seikkailija vierailee paikkakunnan teatterissa, kesäteatterissa tai harrastelijateatterissa ja tutustuu teatterin kulisseihin ja puvustoon.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on sopia vierailusta teatterin kanssa ja varata liput. Hän järjestelee tarvittavat kyyditykset. Sampo ohjaa seikkailijoita kysymään teatterin ammattilaisilta mieltä askarruttavia kysymyksiä. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja varmistaa, että vartio miettii etukäteen kysymyksiä teatterin henkilökunnalle.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Esiintyjä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo voi kysyä esimerkiksi mahdollisuutta seurata näytelmän harjoituksia, jotka yleensä ovat ilmaisia yleisölle.

Jos lähialueen teatterissa ei ole näytöksiä aktiviteetin tekemisen aikaan, joukkue voi pyytää päästä vieraisille teatterin varastoihin, joissa säilytetään lavasteita ja roolivaatteita. Sampo pyytää teatteriharrastajaa kertomaan teatterin tarvikkeista ja niistä esityksistä, joissa tarvikkeita on käytetty.

Joukkue vierailee paikallisen teatterin näytöksessä. Sampo voi pyytää etukäteen teatterista, että joku näytelmän esiintyjistä tapaisi seikkailijat esityksen jälkeen. Vartiot voivat näytelmää edeltävällä tapaamiskerralla keksiä kysymyksiä näyttelijältä kysyttäväksi.

Lisää vinkki

Liite