Seikkailija osaa meloa kanootilla tai kajakilla turvallisesti helpoissa olosuhteissa sekä tuntee tärkeimmät melontavarusteet.

Valikko

Melonta


Tavoite:

Seikkailija osaa meloa kanootilla tai kajakilla turvallisesti helpoissa olosuhteissa sekä tuntee tärkeimmät melontavarusteet.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu kanoottiin tai kajakkiin ja harjoittelee sen turvallista käyttöä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Turvallisuus Vesillä liikkuminen
Kesto -
Kasvatustavoitteet Itsetuntemus Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo hankkii kanootit tai kajakit ja tarvittaessa asiantuntijan.  Sampo informoi vanhempia poikkeavasta tapaamisajasta ja -paikasta. Sampo opastaa seikkailijoita ja huolehtii siitä, että kaikki pärjäävät hyvin eikä vaaratilanteita synny. Sammolla kannattaa olla vene käytössä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ikiliikkuja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Kesällä melontaretken järjestäminen kivalle uimapaikalle on taattu menestys. 

Seikkailijat leikkivät kanooteissa isoilla kelluvilla palloilla. Palloja voi heitellä kanootista toiseen tai lyödä melalla. 

Jos seikkailijat ovat meloneet aikaisemmin ja vesi on lämmin, voidaan lähellä rantaa harjoitella kaatumista. Veden täytyy kuitenkin olla sen verran syvää, ettei harjoitellessa loukkaa itseään pohjaan. Sampo voi olla vieressä vedessä. Kajakkiin takaisin nouseminen on yllättävän helppoa, varsinkin jos on lähellä kaveri, joka voi auttaa. Kaveri, harjoitustilanteessa sampo, voi pitää tukevasti kiinni kaatuneesta kajakista oman kajakkinsa vierellä. Kajakit laitetaan vierekkäin nokat eri suuntiin. Sampo pitää toisesta kajakista tukevasti kiinni. Seikkailija roikkuu kajakkien välissä oman kajakkinsa istuinaukon takana. Seikkailija nostaa jalat istuinaukkoon ja punnertaa itseään ylös kajakkien välistä ja liukuu istumaan omaan kajakkiin. 

Sampo tai muu kokeneempi meloja, näyttää esimerkkiä ja seikkailijat harjoittelevat itse perässä. Kajakin kanssa harjoittelevalla seikkailijalla on hyvä olla aikuinen vierellään, joka pitää kajakista kiinni ainakin ensimmäisellä harjoituskerralla.  

Lisää vinkki

Liite