Seikkailijat kokeilevat palloilulajia ja saavat positiivisia liikuntakokemuksia.

Valikko

Palloilulaji


Tavoite:

Seikkailijat kokeilevat palloilulajia ja saavat positiivisia liikuntakokemuksia.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu johonkin palloilulajiin ja pelaa siinä pelin/matsin. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo mahdollistaa kokeilun ja kannustaa yrittämään.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ikiliikkuja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue tai vartio selvittää lähimmän minigolfradan sijainnin ja tekee retken sinne. 

Joukkue lainaa varusteet ja tekee retken läheiseen urheiluhalliin tai jonkin läheisen koulun liikuntasaliin. Joukkue voi myös kutsua mukaan toisen seikkailijajoukkueen omasta tai muusta lippukunnasta, mikäli omassa joukkueessa ei ole tarpeeksi seikkailijoita peliä varten. 

Sulkapallo: Seikkailijat lainaavat tai vuokraavat varusteet. Jokaiselle ei tarvita omia varusteita, vaan pelissä voidaan vuorotella. Seikkailijat tekevät retken sopivaan urheiluhalliin tai ulkokentälle, tai pystyttävät sammon avulla verkon kolon tuntumaan. Ulkona pelatessa pitää huomioida tuulenvoimakkuus.   

Joukkue hankkii tai lainaa lentopallon ja selvittää, missä sijaitsee lähin rantalentopallokenttä tai muu peliin sopiva ranta. Joukkue tekee retken kentälle tai rannalle ja pystyttää tarvittaessa verkon tai jonkin verkkoa vastaavan rakennelman, kuten köyden. Ensin harjoitellaan oikeaoppisia syöttöjä ja lyöntejä sekä sovitaan pelisäännöt ja pisteenlaskentaperusteet. Sitten joukkue voikin pelata. Vinkki sopii lähinnä lämpimille kuukausille.

Joukkue lainaa pesäpallovarustuksen ja etsii sopivan kentän kolon läheltä peliä varten. Seikkailijat harjoittelevat ensin sammon opastuksella lyömistä, syöttämistä, kopin ottamista ja pelisääntöjä, ja sitten pelaavat pelin. Joukkue voi myös kutsua mukaan toisen seikkailijajoukkueen omasta tai muusta lippukunnasta, mikäli omassa joukkueessa ei ole tarpeeksi seikkailijoita peliä varten.

Lisää vinkki

Liite