Seikkailija huomaa harjoittelusta olevan hyötyä.

Valikko

Harjoittelu


Tavoite:

Seikkailija huomaa harjoittelusta olevan hyötyä.

Kuvaus:

 Seikkailija saa kokemuksen siitä, minkälaisia tehtävät kisassa ovat. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo valitsee tehtävän vanhasta seikkailijakisasta, tulostaa rastikäskyn ja hankkii materiaalit. Sampo pitää ajasta kiinni.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja harjoittelee vartion ilmoittautumista rastille. Vartionjohtaja saa rastikäskyn ja ohjeistaa vartiotaan. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kisaaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartion kannattaa kerätä rastikäskyt talteen myöhempää muistelua sekä harjoittelua varten. 

Kisareitin käveleminen voi olla yllättävän raskasta seikkailijalle. Joukkue voi valmistautua tähän kävelemällä vastaavan pituisen reitin vaikkapa joukkueen omalla retkellä. 

Seikkailijat harjoittelevat vasta ryhmätyötaitoja ja siksi tehtävien jakaminen voi olla vaikeaa. Sampo valitsee tehtävän, jossa tehtäviä pitää jakaa. Vartio käyttää tehtävän alussa tarpeeksi aikaa siihen, että se miettii sammon tuella, miten tehtävänjakoa kannattaa tehdä. 

Harjoittelutehtävissä kannattaa panostaa rastikäskyihin, jotka ovat samassa muodossa kuin itse kisoissa. Silloin voidaan luontevasti käydä läpi, millaisia osia rastikäskystä löytyy, mihin on tärkeää kiinnittää huomiota ja mitä eri lyhenteet tarkoittavat. 

Aikapaine voi usein ensikertalaiselle tulla yllätyksenä kisoissa. Sampo valitsee lyhyen tehtävä, jossa on aikapainetta, ja pitää ajasta kiinni. Tehtävän jälkeen seikkailijat pohtivat, miten tehtävän tekemistä olisi kannattanut suunnitella, jotta sen olisi saanut ajoissa valmiiksi. Pohdinnan jälkeen seikkailijat voivat joko tehdä tehtävän uudestaan tai viedä tehtävän loppuun. 

Lisää vinkki

Liite