Seikkailija osaa pysähtyä tarkastelemaan, mikä meni hyvin ja mikä ei.

Valikko

Kisan jälkeen


Tavoite:

Seikkailija osaa pysähtyä tarkastelemaan, mikä meni hyvin ja mikä ei.

Kuvaus:

Seikkailijat käyvät yhdessä sammon kanssa kilpailun jälkeen läpi kisan tehtävät. He pohtivat yhdessä, missä tehtävissä vartio onnistui hyvin. Samalla vartio kertaa niiden tehtävien taitoja, joita he eivät kilpailussa osanneet. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ohjaa seikkailijoita havaitsemaan, mitä taitoja he jo osaavat ja missä he tarvitsevat vielä harjoitusta. Sampo kehuu seikkailijoita onnistuneista suorituksista. Hän ohjaa seikkailijoita huomaamaan yhteistyön merkityksen kisatehtävissä. Sampo varaa aikaa toimintakalenterissa niiden asioiden kertaamiselle tai opettamiselle, joissa seikkailijat huomaavat vielä olevan puutteita.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja pohtii, miltä tuntui toimia vartionjohtajana kisoissa. Mitä hän teki hyvin ja mitä hän aikoo tehdä vielä paremmin tai toisella tavalla seuraavalla kerralla? 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kisaaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue tekee jutun lippukunnan mediaan kisakokemuksesta.  

Jos jokin tehtävä on osoittautunut kisassa hyvin haastavaksi, seikkailijat voivat tehdä sen koloillassa tai retkellä yhdessä sammon kanssa. Kisatehtävien tarkoituksena on opettaa uusia asioita, joten esimerkiksi kätevyystehtävän harjoittelu rauhassa, mukavissa olosuhteissa antaa ensinnäkin seikkailijoille mahdollisuuden onnistumisen kokemukseen ja toiseksi myös kyseisten taitojen opetteluun. 

Seikkailijat kertovat sammolle kisapäivän kulusta omasta näkökulmastaan. He kertovat, mitkä rastit menivät hyvin ja missä asioissa he onnistuivat. Sammon tehtävänä on ohjata seikkailijoita huomaamaan, mistä onnistumiset johtuivat erityisesti niissä kohdissa, joissa onnistuminen oli ollut kiinni vartion jäsenten yhteistyöstä. Seikkailijat kertovat myös niistä asioista, jotka tuottivat kisoissa hankaluuksia. Seikkailijat pohtivat yhdessä sammon kanssa ratkaisuja siihen, miten vastaavat haasteet vältetään seuraavalla kerralla.

Lisää vinkki

Liite