Seikkailija osaa ilahduttaa kavereitaan ja saa myös kavereiltaan mukavaa huomiota.

Valikko

Kaveriteko


Tavoite:

Seikkailija osaa ilahduttaa kavereitaan ja saa myös kavereiltaan mukavaa huomiota.

Kuvaus:

Seikkailijat kokeilevat eri tapoja kehua, auttaa ja ilahduttaa kavereitaan. Seikkailijat muistavat myös kiittää.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Arjen taidot Kaveritaidot Luovuus Palvelu Rohkeus Ryhmähenki
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo antaa esimerkkejä ja näyttää mallia. Sammon tehtävänä on esitellä seikkailijoille jokin tapa, jolla voi ilahduttaa kavereita, ja tukea seikkailijoita toteutuksessa.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartionsa jäseniä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kiva kaveri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat miettivät yhdessä, ketä ja millaisissa asioissa voisi auttaa seuraavan viikon aikana. Voi myös miettiä, millä tavalla voisi kehua kavereitaan ja läheisiään. Seikkailijat kirjaavat viikon aikana ylös, mitä heidän tuli tehtyä ja muistivatko he kehua muita. Seuraavassa kokouksessa jokainen kertoo, mitä hän on viikon aikana tehnyt ja miltä se on tuntunut.  

Vartio keksii oman kiitoshuudon käytettäväksi leirinuotiolla tai muussa sopivassa tilanteessa. Huuto voidaan myös opettaa muille vartioille ja vaikka koko lippukunnallekin. 

Seikkailijat askartelevat ystävyysrannekkeita toisilleen ja mikseivät myös sammolle. Seikkailijat saavat itse valita, minkä mallisen rannekkeen he haluavat tehdä (netistä löytää eri rannekkeiden ohjeita ja malleja) ja sampo hankkii tarvittavat välineet. 

Seikkailijat ja sampo askartelevat kaikki oman näköisensä kortin ja kirjoittavat korttiin oman nimensä. Sitä mukaa kun kortit valmistuvat, seikkailijat ja sampo voivat alkaa kirjoittaa kivoja asioita toistensa kortteihin, esimerkiksi “Olet tosi luotettava ystävä” tai “Olet haka suunnistamisessa!”. Vinkin voi toteuttaa vaikkapa viikonloppuretkellä heti retken alussa, jolloin kaikilla on aikaa miettiä mitä kirjoittaisi, ja kortit voidaan jakaa omistajilleen juuri ennen kotiinlähtöä. 

Lisää vinkki

Liite