Seikkailija osaa käyttäytyä oikein sosiaalisessa mediassa ja muualla internetissä.

Valikko

Netiketti


Tavoite:

Seikkailija osaa käyttäytyä oikein sosiaalisessa mediassa ja muualla internetissä.

Kuvaus:

Seikkailijat käyvät läpi netikettiä sekä miettivät mitä saa ja voi tehdä netissä ja mitä ei kannata tai saa tehdä. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot Medialuku Ryhmähenki Turvallisuus Vaikuttaminen Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Itsetuntemus Osaaminen ja ongelmanratkaisu Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus Toisten kunnioittaminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo keskustelee seikkailijoiden kanssa netiketistä, internetin vaaroista ja somesta. Sampo on asiantuntijana, ohjaa ja neuvoo. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kiva kaveri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo keskustelee joukkueen kanssa siitä, mitä hyötyä ja haittaa anonyymina olemisesta voi olla netissä sekä seikkailijoille itselleen että muille. Seikkailijat saavat myös kertoa, ovatko he koskaan keskustelleet tuntemattoman kanssa netissä esimerkiksi somessa, ja mitä mieltä he ovat siitä. 

Sampo valmistelee kokousta varten väitteitä asioista, joita saa ja ei saa tehdä netissä. Väitteissä ei mainita suoraan, onko asia hyväksyttävää, esimerkiksi “Laitoin nolon kuvan kaveristani Instagramiin”. Kokouksessa sampo luettelee väitteitä yksi kerrallaan, ja seikkailijat saavat ottaa kantaa väitteeseen liikkumalla sammon laatimalla mielipidejanalla (vaikkapa maahan piirretty viiva), jonka yksi pää on “oikein” ja toinen pää “väärin”. Jokaisen väitteen jälkeen keskustellaan siitä, miksi seikkailijat valitsivat oman paikkansa mielipidejanalla, etenkin jos joku seisoo yksin janan toisessa päässä ja muut vastakkaisessa päässä.  

Lisää vinkki

Liite