Seikkailija osaa antaa tunteilleen sanat ja vahvistaa itsetuntoaan.

Valikko

Tunteet


Tavoite:

Seikkailija osaa antaa tunteilleen sanat ja vahvistaa itsetuntoaan.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee erilaisten tunteiden ilmaisua ja pohtii, miltä tuntuu, kun tykkää jostain. Seikkailija vahvistaa omaa itsetuntoaan kavereiden ja aikuisten avustuksella. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot Rohkeus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Itsetuntemus Terveys ja turvallisuus Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo opastaa, jakaa omia kokemuksiaan ja tietämystään, ja auttaa seikkailijoita vahvistamaan itsetuntoaan muun muassa kehumalla.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kiva kaveri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio pohtii, millaista on rakastaa eri ihmisiä ja asioita ja miltä se tuntuu. Ketä ja mitä seikkailijat tunnistavat rakastavansa: vanhempiaan, harrastustaan, luontoa, lemmikkiään? Millä tavalla rakkaus eri asioita kohtaan eroaa toisistaan? Vartio voi sammon tuella koota aiheesta ajatuskartan. Seikkailijat voivat myös miettiä miltä tuntuu, kun on ihastunut johonkin. Tuntuuko se perhosilta vatsassa? Sanattomuudelta ihastuksen läheisyydessä? Kuumotukselta poskissa, tai ei mitenkään erityiseltä? 

Sampo valmistelee leikin kirjoittamalla lapuille niin monta eri tunnetta kuin keksii. Seikkailijat saavat sitten vuorollaan ottaa yhden lapun ja yrittää esittää tunnetta niin, että muut arvaavat sen.  Joukkue voi myös jälkeenpäin pohtia, miksi jotkin tunteet on helpompi tunnistaa, ja tunnistavatko he vaikeammin tunnistettavia tunteita kavereissaan? 

Seikkailijat keksivät kymmenen asiaa, jossa ovat taitavia, ja kirjoittavat ne ylös. Asiat voivat olla konkreettisempia, kuten “Olen hyvä lentopallossa” ja abstraktimpia kuten “Olen hyvä antamaan anteeksi”. Jos seikkailijoilla on vaikeuksia keksiä, sampo ja muut vartion jäsenet voivat auttaa keksimisessä. Kaikki, jotka haluavat, voivat lukea listansa ääneen. Kokouksen lopuksi listat viedään kotiin muistuttamaan vahvuuksista. Samanlaisen listan voi tehdä myös seikkailijan positiivisista ominaisuuksista, kuten “Olen määrätietoinen” tai “Olen rohkea”.  

Lisää vinkki

Liite