Seikkailija tietää keinoja vähentää jätteen määrää.

Valikko

Jätteiden vähentäminen


Tavoite:

Seikkailija tietää keinoja vähentää jätteen määrää.

Kuvaus:

Seikkailija pohtii, miten eri tuotteiden valinta jo ostopäätöstä tehtäessä vaikuttaa tulevan jätteen määrään ja laatuun.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Kotona Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Kestävä kehitys
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo opastaa ja ohjaa seikkailijoita. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kuluttaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Ruoka-aktiviteetin alta löytyy paljon vinkkejä ruokahävikin vähentämiseksi. Niitä voi hyödyntää myös tässä aktiviteetissa, jos ruoka-aktiviteetissa halutaan painottaa muita ruokaan liittyviä eettisiä näkökulmia.

Joukkue vierailee kirpputorilla tai liikkeessä, joka myy käytettyjä tavaroita (esim. Kierrätyskeskus, UFF, lähetystori). Joukkue pohtii, mitä hyötyä käytettyjen tavaroiden ostamisesta on.

Joukkue järjestää tavaranvaihtoillan tai menee pitämään kirpputoripöytää ja kerää siten varoja vartion retkelle. Seikkailijat tarkastelevat etukäteen kotona niitä tavaroita, joita heille on vuosien mittaan kertynyt. He tutkivat omia tavaroitaan ja arvioivat niiden tarpeellisuutta. Millä tavaroilla on ollut paljon käyttöä? Miksi ne ovat olleet pitkään tarpeellisia? Samoin seikkailija tutkii, mitkä tavarat ovat turhia. Miksi ne on kuitenkin ostettu? Paljonko rahaa olisi säästynyt, jos turhat ostot olisivat jääneet tekemättä? Kuka voisi käyttää seikkailijalle tarpeetonta tavaraa?

Lisää vinkki

Liite