Seikkailija tuntee keinoja sähkönkulutuksen vähentämiseksi.

Valikko

Sähkönkulutus


Tavoite:

Seikkailija tuntee keinoja sähkönkulutuksen vähentämiseksi.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu siihen, mitkä toiminnot kuluttavat sähköä ja miten sähkön kulutusta voitaisiin vähentää.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Kestävä kehitys
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ohjaa keskustelua. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Kuluttaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Maakunnissa on töissä energianeuvojia, joiden tehtävä on neuvoa kuntia, yrityksiä ja kuluttajia energia-asioissa. Seikkailijat keksivät vartioittain kysymyksiä energianeuvojalle. Joukkue lähettää yhdessä kysymykset sähköpostilla energianeuvojalle. Yhteystiedot löytyvät netistä hakusanalla “energianeuvoja”.

Seikkailijat kisaavat toisiaan vastaan keräämällä sähkönsäästöpisteitä. Pisteen saa aina, kun katkaisee virran laitteesta, joka ei ole käytössä. Vartio tutkii viikon jälkeen, kuka on saanut eniten pisteitä kasaan. Samalla on hyvä tarkastella, missä pisteitä sai eniten kerätyksi. Onko kotona sähkönsäästämisen kannalta ongelmakohtia, vai kenties koulussa?

Seikkailijat tutkivat eri sähkölaitteiden sähkönkulutusta. Jokaisessa sähkölaitteessa lukee, mikä sen teho on. Osa sähkölaitoksista tai kirjastoista lainaa laitekohtaisia sähkönkulutusmittareita. Jos joukkue saa tällaisen laitteen lainaan, seikkailijat voivat tutkia kololla tai kämpällä eri laitteiden sähkönkulutusta.

Lisää vinkki

Liite