Seikkailija tutustuu hillojen tai mehujen tekoon.

Valikko

Marjat


Tavoite:

Seikkailija tutustuu hillojen tai mehujen tekoon.

Kuvaus:

Seikkailija valmistaa marjoista erilaisia hilloja tai marmeladeja tai keittää mehua. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot Luonto taitoalueet.ruoanlaitto
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo vastaa turvallisuudesta.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Lähiruokailija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkueen hilloja voi myös myydä lippukunnan myyjäisissä.

Joukkue keittää mehua ja hilloja ja järjestää lettukestit, joissa tarjotaan joukkueen omia herkkuhilloja ja juodaan itsetehtyä mehua. Hillot voidaan tehdä vartioittain, tai jopa pareittain niin, että jokainen pääsee varmasti osallistumaan. Erilaisia reseptejä löytyy helposti netistä hakusanoilla "hilloreseptit" ja "keitetty mehu". Myös keittokirjoista, tai kysymällä esimerkiksi isovanhemmilta, voi löytää hyvia reseptejä. Tarvikkeet: reseptejä, hilloainekset, lasipurkkeja, lasipulloja

Ruusunmarjamehu 0,5 kg isoja kurtturuusunmarjoja 0,5 l vettä sokeria ja sitruunaa maun mukaan Vartio huuhtelee kypsät ruusunmarjat, halkaisee ne ja puhdistaa ne tarkasti siemenistä. Vartio pilkkoo ruusunmarjat pieneksi ja laittaa ne kattilaan veden kanssa. Mehu saa kiehua 5 minuuttia. Vartio poistaa keittämisen aikana muodostuneen vaahdon. Vartio siivilöi mehun ja antaa sen jäähtyä. Vartio maustaa mehun sokerilla ja sitruunalla. Mehu tarjotaan kylmänä. Sitä voi laimentaa vedellä tai kivennäisvedellä. Lähde: DDS

Marjat voi poimia yhteisellä metsäretkellä. Joukkue voi myös tarjoutua marjanpoimijoiksi vanhempien, isovanhempien ja tuttujen marjapensaille, ja pyytää, että joukkue saisi pitää osaan saalista itse.

Lisää vinkki

Liite