Seikkailija selvittää, milloin ja miten leivonnassa käytetään kohotusaineena hiivaa, leivinjauhetta ja soodaa.

Seikkailija tuntee erilaisia tapoja kohottaa taikina.
Kohotusaineet tutuiksi
Tavoite:
Seikkailija tuntee erilaisia tapoja kohottaa taikina.
Tiedot



Toteutusvinkit
2021-02-12 04:31:58
Seikkailijat tutkivat eri leivonnaisten reseptejä. Miten esimerkiksi pullataikinan, piimäpohjaisen marjapiirakan ja kääretortun ohjeet eroavat toisistaan? Miten resepteissä käsketään lisäämään kohotusaine? Mitä eroa on taikinoissa, miksi joissakin käytetään hiivaa, toisissa taas soodaa tai leivinjauhetta? Hiiva sekoitetaan aina kädenlämpöiseen nesteeseen, ja sitä käytetään taikinoissa (pullataikinassa ja pizzapohjassa), joita halutaan nostattaa ennen paistamista. Leivinjauhe ja sooda sekoitetaan aina muihin kuiviin aineisiin (jauhoihin), ja niitä käytetään, kun leivonnaisten (kakkujen, kääretorttujen, muffinien) halutaan nousevan vasta uunissa.
2021-02-12 04:32:10
Seikkailijat maistelevat leipomuksia, joissa on käytetty eri kohotusaineita. Mikä on leipomusten koostumuksen ero?
2021-02-12 04:32:11
Joukkue leipoo vartioittain kolme erilaista leivonnaista, joissa kussakin käytetään eri kohotusainetta. Seikkailijat saavat siinä yhteydessä käytännön kokemuksen siitä, miten eri kohotusaineita käytetään.
Lisää vinkki