Seikkailija tunnistaa yleisimmät leivonnassa käytetyt mausteet.

Valikko

Mausteet tutuiksi


Tavoite:

Seikkailija tunnistaa yleisimmät leivonnassa käytetyt mausteet.

Kuvaus:

Seikkailija opettelee tunnistamaan yleisimpiä leivonnassa käytettäviä mausteita ja mihin niitä yleensä käytetään.  

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot taitoalueet.ruoanlaitto
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo järjestää kololle tarvittavat mausteet harjoittelua varten. Sammon tehtävänä on etukäteen varmistaa, ettei kukaan seikkailijoista ole kyseisille mausteille allerginen tai yliherkkä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Leipuri

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat leipovat vartioittain jotakin yksinkertaista makeaa tai suolaista leivonnaista. Jokaisella vartiolla on hieman erilainen ohje. Esimerkiksi muffinsseja voi maustaa niin vaniljasokerilla, kaakaolla kuin kardemummallakin. Sämpylöissä puolestaan voi testata samaa erilaisilla yrteillä. Mikä mauste sopii parhaiten mihinkin? Miksi? Samalla on hyvä harjoitella kuvaamaan omia ruokaan liittyviä ajatuksia ja mielipiteitä.

Maku-Kim tai Tuoksu-Kim. Seikkailijat saavat maistaa tai haistaa joukkoa mausteita. Yksi mausteita otetaan joukosta pois, ja seikkailijoiden tehtävänä on selvittää, mikä aine joukosta puuttuu.

Sampo laittaa mausteet erilaisiin näyteastioihin. Seikkailijoiden tehtävänä on tunnistaa mausteita (esimerkiksi kaneli, kardemumma, inkivääri, vaniljasokeri, vanilliinisokeri, neilikka) haju-, maku- ja tuntoaistien avulla.

Lisää vinkki

Liite