Seikkailija ymmärtää heijastimen merkityksen ja käyttää sitä. Hän osaa tunnistaa laadukkaan heijastimen.

Valikko

Heijastin


Tavoite:

Seikkailija ymmärtää heijastimen merkityksen ja käyttää sitä. Hän osaa tunnistaa laadukkaan heijastimen.

Kuvaus:

Seikkailija näkee käytännössä, miten heijastin toimii liikenteessä.  

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on vastata siitä, että koloilta sujuu turvallisesti.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja auttaa harjoitusten toteuttamisessa.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Liikenteessä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tuovat kololle mukanaan mahdollisimman monenlaisia heijastimia. He tutkivat netistä, millaiset heijastimet ovat oikeanlaisia. Seikkailijat tarkastavat, täyttävätkö heidän mukanaan tuomat heijastimet nämä kriteerit. Kolon pimeydessä tai kolon pihamaalla on hyvä testata heijastimien toimivuutta taskulamppujen, pyöränvalojen ja mahdollisesti myös auton valojen kanssa.

Seikkailijat lähtevät kololta kauemmaksi pimeän yksityisen tien varteen. Sampo huolehtii siitä, että sekä seikkailijoiden että muiden tienkäyttäjien turvallisuus tulee huomioiduksi. Seikkailijat rakentavat tien varteen erilaisia havainnoitavia asioita, esimerkiksi hahmon ilman heijastinta, hahmon yhdellä heijastimella tai hahmon kunnollisilla heijastimilla. Myös pyöräilijä lampulla ja ilman on hyvä testattava. Aikuinen sampo tai mukaan pyydetty seikkailijan vanhempi ottaa autonsa kyytiin seikkailijaryhmän. Seikkailijat havainnoivat autosta, miten eri asiat näkyvät eri etäisyyksiltä. Mielenkiintoista on kokeilla myös sateen vaikutusta havainnointiin. Tämä voidaan testata ruiskuttamalla auton ikkunaan vettä ja näin heikentää näkyvyyttä.

Lisää vinkki

Liite