Seikkailija osaa huomioida olosuhteet liikkumisessaan.

Valikko

Jarrutusmatka


Tavoite:

Seikkailija osaa huomioida olosuhteet liikkumisessaan.

Kuvaus:

Seikkailija testaa jarrutusmatkoja eri kulkuneuvoilla, nopeuksilla ja tienpinnoilla. Hän saa kokemuksen siitä, miten eri tekijät vaikuttavat liikenteessä. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Ulkona
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Turvallisuus
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Aikuisen tehtävänä on vastata siitä, että koloilta sujuu turvallisesti. Sampo opastaa testiratojen rakentamisessa ja huomioiden tekemisessä.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Liikenteessä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Liikenneturva on julkaissut autojen pysähtymismatkaa havainnollistavan animaatiosivun. Sivustoa voi käyttää hyvin myös seikkailijoiden kanssa aikuisen avustuksella. Aikuisen tehtävänä on hahmottaa aika- ja mittasuhteita seikkailijalle.

Seikkailijat toteuttavat jarrutusradan. He suunnittelevat radan erilaisiin maastoihin: asfaltille, hiekkaiselle asfaltille, hiekalle ja nurmikolle sekä mahdollisuuksien mukaan samoihin ympäristöihin märällä maalla. Seikkailijat kokeilevat vartioittain jarrutuksia erilaisista vauhdeista ja erilaisilla reaktionopeuksilla. He testaavat jarruttamista erilaisilla kulkuneuvoilla (pyörä, potkulauta yms.). Vartiot kokoavat havaintonsa yhteen ja joukkue pohtii lopuksi yhdessä, mitkä asiat vaikuttavat jarrutusmatkoihin.

Lisää vinkki

Liite