Seikkailija osaa tarkkailla säätä.

Valikko

Sää


Tavoite:

Seikkailija osaa tarkkailla säätä.

Kuvaus:

Seikkailija tutkii säätä. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen Luonto
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Osaaminen ja ongelmanratkaisu Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo hankkii tarvittavat materiaalit.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet ja materiaalit sammolta ja ohjeistaa vartiotaan. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Luonnontieteilijä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio mittaa lämpötilaa auringossa ja varjossa yhden päivän ajan sekä tutkii mittausten tuloksia. Vartiot voivat valita eri paikkoja mittauksiinsa. Testin jälkeen joukkue voi verrata sekä lämpötilavaihtelua jokaisen vartion mittauspaikalla että vartioiden paikkojen välillä. Vartio piirtää taulukon, jossa vaakatasossa on aika (tunnit) ja pystytasossa lämpötila (asteet). Vartio kirjaa taulukkoon tunnin välein merkin mittaustensa mukaisesti oikeiden lämpötilojen kohdalle (aurinko ja varjo eri väreillä). Lopuksi saman väriset pisteet yhdistetään toisiinsa kuvaajaksi. Minkälaisia havaintoja tuloksista voidaan tehdä?

Vartio ompelee kevyestä kankaasta sukan mallisen pussin, jonka päässä on pieni ilmareikä. Pussin suuhun kiinnitetään rengas, joka pitää sen auki. Tuulipussi kiinnitetään renkaasta aukealle paikalle keppiin siten, että se pääsee helposti liikkumaan.

Leirillä vartio pitää pilvipäiväkirjaa, johon vartio kirjaa pari kertaa päivässä, millaisia pilviä näkyy. Reppu-kirjasta ja Ilmatieteenlaitoksen sivuilta löytyy tietoa pilvistä.

Lisää vinkki

Liite