Seikkailija tietää, että Suomi on monikulttuurinen maa.

Valikko

Kulttuuri meillä ja muualla


Tavoite:

Seikkailija tietää, että Suomi on monikulttuurinen maa.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu henkilöön valitsemastaan maasta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla
Taitoalueet Kansainvälisyys Kaveritaidot
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ottaa yhteyttä sopivaan vieraaseen.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja keksii etukäteen yhdessä vartionsa kanssa sopivia kysymyksiä vieraalle.   

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailmankansalainen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija osallistuu lippukuntansa järjestämään tapahtumaan, jossa järjestetään partiomaista ohjelmaa esimerkiksi vastaanottokeskuksen asukkaille tai muulle maahanmuuttajien yhteisölle, esimerkiksi jonkin uskontokunnan yhdistykselle. Tapahtuma voi sisältää esimerkiksi rastiradan, iltanuotion tai luontoretkeilyä. Samalla maahanmuuttajat saavat tietää, mitä partio on Suomessa ja kuinka siihen pääsee mukaan. Lähde: Yhteiseen partioon 

Vieras voi olla esimerkiksi kaveri, kollega tai seikkailijan vanhempi. Yhteyksiä saa myös seurakunnan, maahanmuuttajajärjestöjen ja opiskelijajärjestöjen kautta. Vieras kertoo kotimaastaan, esimerkiksi koulusta, ilmastosta, juhlista. Joukkue voi myös keskustella kielestä, pukeutumisesta, uskonnosta, taikauskosta ja perinteistä. Mistä perinteistä vieras on pitänyt kiinni Suomessa? Onko maassa tärkeitä vientituotteita, joita voi ostaa myös Suomessa? Kuvat ovat kivoja. Vieras kertoo myös, miksi on muuttanut Suomeen. Jos vieras on joutunut pakenemaan maastaan, hän voi kertoa mitä tapahtui, miksi niin kävi ja minkälainen pako oli. Seikkailijat ovat esittävät kysymyksiä, joita he ovat pohtineet etukäteen ja kertovat ajatuksistaan. Vieras on sammon avulla valmistellut muutaman aktiviteetin, esimerkiksi leikkejä, ruokaa, tanssi, laulu tai satu. Keskustellaan lopuksi: Mitkä ovat suurimmat erot vieraan maan ja Suomen välillä? Mitkä ovat yhtäläisyydet? Haluaisitteko asua vieraan maassa?  

Lisää vinkki

Liite