Seikkailija tietää, että partioliike on maailmanlaajuinen ja että partiolaisia on melkein kaikissa maissa.

Valikko

Partiomaat


Tavoite:

Seikkailija tietää, että partioliike on maailmanlaajuinen ja että partiolaisia on melkein kaikissa maissa.

Kuvaus:

Vartio merkkaa karttaan kaikki partiomaat. Seikkailijat tutustuvat valitsemien maiden partiotoimintaan. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo on etukäteen tarkistanut, missä maissa ei ole partiotoimintaa ja pystyy toimimaan asiantuntijana.    Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarvikkeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailmankansalainen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo on tulostanut etukäteen maailmankartan, jossa näkyy maailman valtiot. Lisäksi hän on etsinyt kuvia ja/tai tarinoita erimaalaisista partiolaisista. Seikkailijat lukevat ensin ääneen yhden partiolaisen tarinan. He koettavat löytää kartalta sen maan, jossa tarinan partiolainen asuu. Kun maa löytyy, seikkailijat värittävät kyseisen maan ja kirjoittavat siihen tarinassa esitellyn partiolaisen nimen. Sama toistetaan muiden tarinoiden kohdalla. Seikkailijat voivat myös katsella partiolaisten kuvia. Samalla seikkailijat voivat keskustella siitä, missä maassa he luulevat kyseisen partiolaisen asuvan. Maan keksittyään seikkailijat värittävät myös sen maan maailmankartastaan. Seikkailijat voivat myös pohtia vastauksia seuraaviin kysymyksiin: Minkä ikäinen hän on? Mikä on hänen mielestään parasta partiossa? Mitä muuta hän harrastaa?

Helpoin tapa tehdä aktiviteetti on tulostaa valkoinen kartta ja värittää siihen partiomaat. Partiomaat voi myös tehdä itse askarreltuun maapalloon. Puhalletun ilmapallon päälle liimataan sanomalehtisuikaleita, joiden annetaan kuivua, ja sitten pallo maalataan. Partiotoimintaa ei ole seuraavissa maissa: Andorra, Kiina, 
Kuuba, 
Pohjois-Korea ja Laos.

Lisää vinkki

Liite