Seikkailija auttaa käytännössä toista.

Valikko

Tavaralahjoitus


Tavoite:

Seikkailija auttaa käytännössä toista.

Kuvaus:

Seikkailijat keräävät ja luovuttavat hyödyllisiä tavaroita jonkin järjestön keräykseen. Seikkailijat selvittävät, mitä lahjoituksille tapahtuu. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla Kotona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kansainvälisyys Kestävä kehitys Palvelu Partiokulttuuri Vaikuttaminen
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo etsii sopivan keräyksen ja järjestää tavaroiden luovutuksen. Sampo informoi vanhempia keräyksestä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Maailmanparantaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Tavaralahjoituksia ottavat vastaan muun muassa Nada Hope ja Katulapsiapu. Sampo pyytää heidän edustajaansa kertomaan työstään seikkailijoille. Joulun alla järjestetään erityisen paljon keräyksiä.

Seikkailijat ompelevat Anna- tai Toivo-nuken. Nuket annetaan Unicefille adoptoitavaksi. Kaikki UNICEFin Anna ja Toivo –nuket tehdään saman kaavan mukaan. Kaava ja ohjeet tilataan Unicefilta. UNICEFin kangasmerkki kiinnitetään nuken jalkasaumaan tai muuhun näkyvään paikkaan. Jokaisen nuken mukaan liitetään henkilökortti, jonka tekijä täyttää nuken henkilötiedoilla ja omilla yhteystiedoillaan. Nuket ovat näin rekisteröityjä toisin kuin monet maailman lapsista. Henkilökortin mukana olevan postikortin uusi perhe voi lähettää nuken tekijälle, jotta tämä saisi tietää, että nukke on saanut kodin. Nukesta pyritään saamaan mahdollisimman hyvä lahjoitus uudelta perheeltä. Lahjoituksella UNICEF voi hankkia esimerkiksi rokotuspaketteja kuutta tappavaa tautia vastaan. Yhden lapsen rokotuspaketin hinta on 20 euroa. Tarvikkeet: Kierrätettyjä kankaita/vaatteita, nauhoja, lankoja, koruja yms. Vanua täytteeksi, syömäpuikko täyttämisen helpottamiseksi. Kapeita kangastusseja kasvojen piirtämiseen. Ompelukone, sakset, nuppineuloja, silmäneula ja ompelulankaa. Haihtuva tussi, kasvojen suunnitteluun

Lisää vinkki

Liite