Seikkailija on yhteydessä ulkomaalaisiin partiolaisiin.

Valikko

JOTA-JOTI


Tavoite:

Seikkailija on yhteydessä ulkomaalaisiin partiolaisiin.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu JOTA-JOTI -tapahtumaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Vierailukohteessa
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Toisten kunnioittaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo rekisteröi joukkueen WOSM:in JOTA-JOTI -sivulla ja hankkii tarvittavat varusteet ja yhteydet.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiolaisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo sopii etukäteen ulkomaalaisen partioryhmän kanssa videoyhteydestä. Ryhmät voivat näyttää toisilleen kolonsa tai kämppänsä, opettaa laulun tai leikin tai kertoa omasta partiotoiminnastaan. Yhteyden ulkomaalaisiin partiolaisiin voi saada esimerkiksi tutun partiolaisen kautta, joka on käynyt ulkomailla partioleirillä tai kysymällä piirin kv-ryhmästä.

Perinteisesti JOTI on toteutettu IRC:in kautta. Joukkue kokeilee tätä chattikanavaa.

Sampo ottaa yhteyttä paikallisiin radioamatööreihin ja selvittää, olisiko heidän kauttaan mahdollista ottaa yhteyttä ulkomaalaisiin partiolaisiin radion avulla.

Seikkailijajoukkue toteuttaa retken JOTA-tapahtumaan. Esimerkiksi Lounais-Suomen Partiopiirin alueella järjestetään usein tapahtuman aikaan avoin tilaisuus, jossa JOTA-tapahtumaan on mahdollista päästä radioamatööripartiolaisten avustuksella mukaan.

Jamboree on the Air ja Jamboree on the Internet on WOSM:in maailmanlaajuinen ja kansainvälinen tapahtuma, jossa partiolaiset ottavat yhteyttä toisiinsa radion tai netin välityksellä. Tapahtuma järjestetään aina lokakuun kolmantena viikonloppuna. Tukimateriaaleja löytyy WOSM:in JOTA-JOTI -sivustolta.

Lisää vinkki

Liite