Seikkailija tunnistaa partiosymboleita.

Valikko

Merkit


Tavoite:

Seikkailija tunnistaa partiosymboleita.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu partiomerkkeihin ja niiden symboliikkaan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Partiokulttuuri
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ohjaa tehtävää ja tuo paikalle mallit tai kuvat merkeistä. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartionsa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiolaisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tutkivat vartioittain piirin merkkiä ja keksivät mitä mielikuvituksellisempia selityksiä piirimerkin symboliikalle. Selitysten ei tarvitse olla todenmukaisia, tosin lopuksi on hyvä käydä viralliset heraldiset kuvaukset merkin taustalla. Sampo voi kutsua kokoukseen henkilön, joka tuntee piirin merkin syntyhistorian, josta hän voi kertoa seikkailijoille.

Eri partiosymboleja on hyvin esillä Suomen Partiomuseossa Turussa, jossa joukkue voi vierailla.

Seikkailijat harjoittelevat vartioittain lähialueen lippukuntien huivimerkkejä ja niiden symboleita yhdistelytehtävän avulla. Sampo tulostaa etukäteen eri lapuille kuvia huivimerkeistä ja toisille lapuille lippukuntien nimiä. Tehtävänä on yhdistää oikea huivimerkki oikeaan lippukuntaan. PartioWikistä löytyy kuvia eri lippukuntien huivimerkeistä.

Seikkailija harjoittelee tunnistamaan yleisimmät ansiomerkit. PartioWikiin on koottu hyviä tietopaketteja ansiomerkeistä. Partiolaisten merkeillä on mielenkiintoisia nimiä. Seikkailijat pohtivat vartioittain, mistä Mannerheimin solki on voinut saada nimensä, entä Hopeasusi? Kun he ovat keksineet mielestään parhaat selitykset, selvitetään oikea tarina merkkien nimien takana joko sammon kertomana tai nettisivujen avulla. Seikkailijat tutkivat vartioittain lippukunnan johtajien partiopaitoja. Heidän tehtävänään on haastattelemalla selvittää, mitä merkkejä paidoissa on ja mistä ansioista mikin merkki on myönnetty.

Lisää vinkki

Liite