Seikkailija ymmärtää, miksi osallistuminen yhteiseen tempaukseen on tärkeää.

Valikko

Varainhankinta


Tavoite:

Seikkailija ymmärtää, miksi osallistuminen yhteiseen tempaukseen on tärkeää.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu lippukunnan varainhankintatempaukseen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Kololla Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Palvelu Partiokulttuuri Talous Varainhankinta Yhdistystoiminta
Johtamistaito johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Kasvatustavoitteet Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on tiedottaa seikkailijoiden koteihin varainhankintakampanjasta ja käytännön ohjeista sen toteuttamiseen liittyen. Sampo auttaa ja kannustaa seikkailijaa hänen urakassaan. Sampo ohjaa seikkailijaa pohtimaan, miksi seikkailijan panos on projektissa tärkeä. Sampo huolehtii siitä, että turvallisuus on huomioitu myyntitempauksissa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Partiolaisuus

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat osallistuvat myyjäisiin valmistamalla yhdessä myytäviä tuotteita ja myymällä ne itse myyjäispäivänä.

Vartio valitsee jonkin lippukunnan perinteisen varainhankinta- tai hyväntekeväisyyskampanjan ja valmistelee siihen liittyvän mainonnan. Vartio voi esimerkiksi miettiä ja valmistella myyjäisten myyntipöydän, sijoituspaikat adventtikalenterikampanjan julisteille tai muun vastaavan kokonaisuuden.

Seikkailijat miettivät vartioittain, millä tavalla joukkue tai lippukunta voisi kerätä rahaa. Rahankeräyskohteena voi olla joukkueen tai lippukunnan oma toiminta tai jokin hyväntekeväisyyskohde. Vartion kannattaa pohtia esimerkiksi, millä tavalla raha kerätään, myydäänkö jotakin, missä kerääminen ja myyminen tapahtuu, miten asiasta tiedotetaan lippukuntalaisia ja millainen mainoskampanja asialla voisi olla. Joukkue valitsee parhaimman idean ja toteuttaa sen sammon ja mahdollisesti muun lippukunnan avulla.

Seikkailija myy partiolaisten adventtikalentereita.

Seikkailijat harjoittelevat etukäteen myyntipuhetta pareittain. Toinen parista on asiakas, toinen puolestaan myyjä, jonka tehtävänä on esitellä myytävä tuote tai keräyskohde asiakkaalle. Jos rahasta takaisin antaminen on seikkailijoille vierasta, sitä kannattaa harjoitella oikeilla tai oikeita muistuttavilla rahoilla. Seikkailijat ostavat toinen toisiltaan leikisti myytäviä tuotteita ja harjoittelevat samalla rahasta takaisin antamista. Sammon on hyvä muistuttaa myös kohteliaasta kielenkäytöstä myyntitilanteessa.

Seikkailijat tekevät joulukortteja tietokoneella. Kuvan voi valita esimerkiksi lippukunnan kuva-arkistosta. Seikkailijat lisäävät kuvaan halutun tekstin. Kortit tulostetaan ja pakataan. Tämän jälkeen kortteja voi myydä esimerkiksi joulumyyjäisissä. Tarvikkeet: Tietokoneita, tulostin, 160 g paperia, mielellään paperileikkuri Lähde: Scouterna

Lisää vinkki

Liite