Seikkailija osaa hiljentyä.

Valikko

Hiljentyminen


Tavoite:

Seikkailija osaa hiljentyä.

Kuvaus:

Seikkailija hiljentyy.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Itsestä huolehtiminen Katsomustaidot Kaveritaidot
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo valmistelee hiljentymisen.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohdiskelija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue tekee mindfulnessharjoituksen. Netistä löytyy sekä ohjeita että äänitteitä, jotka soveltuvat myös vilkkaille lapsille. Ohjetta voi hakea esimerkiksi sanoilla “mindfulness lapsille”.

Perinteinen samurain keskittymisharjoitus: Istu polvi-istunnassa. Ota oikean käden peukalolla ja etusormella ote oman kaulasi molemmilta puolilta niin, että tunnet sormissa sydämen sykkeen kaulan molemmilta puolilta. Ota vasemman käden etusormella ja peukalolla kiinni oikean käden ranteesta, niin että tunnet vasemman käden peukalolla sykkeen ranteelta. Keskity näihin kolmeen sykkeeseen ja pyri saamaan sykkeet synkronoitumaan, eli tuntumaan täsmälleen samaan aikaan. Tyypillisesti sykkeissä tuntuu pieni ero, mutta keskittymällä pystyy yhdenaikaistamaan sykkeet. Tämä vaatii kuitenkin keskittymistä, jolloin muut asiat katoavat mielestä, mikä pohjimmiltaan on harjoituksen pointti. Lähde: Lahti&Lahti Monikulttuuriset juhlat!

Joukkue kokeilee viettää iltahiljentymistä toisen partiomaan perinteen mukaan. Partiolaisten iltahartaus/-hiljentyminen on englanniksi scout’s own. Tällä hakusanalla netistä löytyy tietoa ja videoita aiheesta. Monessa lippukunnassa on partiolaisia, joilla on ulkomaalaisia partioystäviä. Tällaista partioystävää voi myös kutsua mukaan seikkailijoiden kokouksen loppuun etäyhteydellä ja pyytää häntä vetämään hiljentymisen.

Sampo valmistelee kynttiläpolun, jonka varrella on viisaita sanoja. Seikkailijat kulkevat rataa pareittain.

Seikkailijat jakautuvat erilleen toisistaan. Jokainen viettää viisi minuuttia luonnossa hiljaa pohtien. Tämän jälkeen voidaan yhdessä pohtia, miltä harjoitus tuntui.

Lisää vinkki

Liite