Seikkailija on saanut kokemuksen uskonnollisesta tilaisuudesta.

Valikko

Uskonnollinen tilaisuus


Tavoite:

Seikkailija on saanut kokemuksen uskonnollisesta tilaisuudesta.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu uskonnolliseen tilaisuuteen.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Katsomustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Maailmankatsomus Toisten kunnioittaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo tutustuu paikkakunnan tarjontaan ja valitsee ryhmälle sopivan tapahtuman. Sampo sopii etukäteen järjestäjien kanssa seikkailijoiden mahdollisesta roolista tapahtuman toteutuksessa. Sampo informoi vanhempia vierailusta, sen ajankohdasta ja mahdollisista pukeutumisohjeista. Sampo käy etukäteen läpi vierailun kulkua seikkailijoiden kanssa sekä käyttäytymistapoja.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Pohdiskelija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Jos suurin osa joukkueesta on kristittyjä, voi olla mielenkiintoista vierailla jossain erityisessä messussa tavallisen sijaan, jotta huomataan eroavaisuuksia tavalliseen verrattuna. Seikkailija vierailee jossakin erityismessussa tai -jumalanpalveluksessa. Kyseessä voi olla esimerkiksi Tuomasmessu, Meidän messu, Partiomessu, Metallimessu, nuorten ekumeeninen tilaisuus tai jumalanpalvelus saaristossa purjehduksen aikana.

Seikkailijat auttavat tapahtumassa, esimerkiksi toimivat messussa kolehdinkerääjinä tai virsikirjojen jakajana.  Seurakunnan työntekijä perehdyttää seikkailijat tehtävään.

Joukkue esiintyy tilaisuudessa, esimerkiksi jumalanpalveluksessa. Sampo sopii papin kanssa, mikä esitys sopii tilaisuuden luonteeseen ja missä kohdassa se esitetään.

Lisää vinkki

Liite