Seikkailija osaa valmistaa ruokaa nuotiolla tai retkikeittimellä.

Valikko

Retkijälkiruoka


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa ruokaa nuotiolla tai retkikeittimellä.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee käyttämään nuotiota tai retkikeitintä ruuan valmistuksessa ja valmistaa itse jälkiruokaa siinä. Sampo huolehtii erityisruokavalioiden huomioimisesta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on vastata nuotiohetken turvallisuudesta. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ohjeistaa muita vartion jäseniä ruuanvalmistuksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat tekevät suklaafondueta. He sulattavat suklaata retkikeittimellä ja sekoittavat siihen hieman kermaa. He paloittelevat hedelmiä. Hyviä hedelmiä suklaadippailuun ovat esimerkiksi omena, banaani, päärynä ja ananas, mutta moni muukin toimii. Hedelmänpalaset dipataan suklaaseen haarukan avulla. Lähde: Scouterna

Seikkailijat valmistavat vartioittain karamelliomenoita. Hapahkot omenat (esim. Granny Smith -lajike) lohkotaan noin sentin paksuisiksi lohkoiksi. Pannulla kuumennetaan kunnon nokare rasvaa. Omenalohkoja paistetaan pienissä erissä käännellen paistinpannulla. Kypsymisen huomaa kuoren värin muutoksesta ja omenan pehmenemisestä. Lopuksi ripotellaan pinnalle 1 - 2 rkl fariinisokeria / omena. Sekoitetaan, kunnes sokeri on sulanut ja omenat saaneet karamellikuorrutuksen. Herkut nautitaan sellaisenaan tai yhdessä vaniljakastikkeen kanssa. Vaihtoehtoisesti lämpimät omenalohkot voi pyöritellä kanelisokeriseoksessa. Fariinisokerin puutteessa tavallinen sokeri käy korvikkeeksi. Reseptiä voi kokeilla myös banaanin, päärynän tai muiden hedelmien karamellisoimiseen. Yhtä syöjää kohti kannattaa varata: 1 omena, 1–2 rkl fariinisokeria, 1 rkl voita tai margariinia (vaniljakastiketta).

Nuotiobanaani on retkien jälkiruokaklassikko. Banaanin toiselle kyljelle tehdään viilto. Viiltoon laitetaan kolme palaa suklaata. Banaania kypsennetään hiilloksen reunalla välillä käännellen, kunnes suklaa on sulanut. Kypsennyksessä voi käyttää foliota, mutta jos jaksaa katsoa herkun perään, se onnistuu ilmankin. Samaan tapaan voi valmistaa persikkaa, nektariinia tai päärynää. Hedelmä halkaistaan, kivi tai siemenkota poistetaan ja sisälle laitetaan suklaata. Herkku kääritään folioon ja kypsennetään.

Lisää vinkki

Liite