Seikkailija osaa valmistaa retkiruokaa ilman retkikeitintä.

Valikko

Ruokaa ilman astioita


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa retkiruokaa ilman retkikeitintä.

Kuvaus:

Seikkailija harjoittelee valmistamaan ruokaa retkellä ilman retkikeitintä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto Tulenteko
Kesto -
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sammon tehtävänä on vastata ruuanlaittohetken turvallisuudesta. Sampo huolehtii erityisruokavalioiden huomioimisesta. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja ohjeistaa vartionsa muita jäseniä ruuanvalmistuksessa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Retkikokki

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat valmistavat loimulohta. Lohifileet asetetaan laudanpätkille nahka lautaa vasten ja naulataan puutapeilla kiinni lautaan. Kiinnitystä voi helpottaa poraamalla lautaan reikiä kiinnitystappeja varten. Lauta asetetaan käytettävissä olevan ajan ja halutun valmistustavan mukaan erilaisille etäisyyksille tulesta. Kala voidaan asettaa jopa juuri ja juuri liekkien ulottuville tai lähes metrin etäisyydelle liekeistä, esimerkiksi nojaamaan nuotiopaikan reunakiviin tai muuhun tukeen. Mikäli kala on lähellä liekkejä, sen pintaa pitää muistaa valella esimerkiksi voilla, jotta se ei pala. Filee suositellaan asetettavaksi pyrstöpuoli ylöspäin, jolloin paksumpi osa fileettä on lähempänä tulta ja kala kypsyy tasaisemmin. Tuli kannattaa pitää tasaisena, ja tarvittaessa lautoja voidaan siirtää tai kääntää tasaisen kypsymisen varmistamiseksi. Valmiin kalan voi maustaa suolalla tai sitruunapippurilla ja nauttia esimerkiksi nuotioperunoiden kera.

Seikkailijat tekevät ruokaa halsterilla. He voivat rakentaa halsterin itse tai käyttää valmista halsteria. Halsterilla voi valmistaa esimerkiksi maukkaita voileipiä tai silakkapihvejä.

Lisää vinkki

Liite