Seikkailija tietää, mitä palveluja kirjasto tarjoaa seikkailijaikäiselle.

Valikko

Kirjastovierailu


Tavoite:

Seikkailija tietää, mitä palveluja kirjasto tarjoaa seikkailijaikäiselle.

Kuvaus:

Seikkailijat vierailevat kirjastossa ja tutustuvat kirjaston tarjoamiin palveluihin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Vierailukohteessa
Taitoalueet Arjen taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo sopii etukäteen kirjaston kanssa, että seikkailijat tulevat vieraisille. Hän voi sopia, että kirjastonhoitaja pitää seikkailijoille esittelyn tai järjestää sellaisen itse. Jos kirjastoon on pitkä matka, sampo järjestää vartiolle kuljetuksen. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja näyttää esimerkkiä siitä, miten käyttäydytään kirjastossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tarinankertoja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vinkki edellyttää sitä, että sampo on käynyt kirjastossa etukäteen äskettäin valmistelemassa aktiviteetin. Seikkailijat saavat pareittain 10 kirjan nimeä, jotka heidän pitäisi löytää käyttämättä kirjaston tiedonhakujärjestelmää. Nimien tulisi kertoa kirjan sisällöstä ja/tai genrestä tarpeeksi, jotta seikkailijat löytäisivät ne. Hyllyssä kirjojen vieressä voisi olla esim. tarralappu, jossa on jokin kirjain tai symboli, jonka seikkailijat panevat muistiin. Lopuksi seikkailijat raportoivat sammolle tai vartionjohtajalle löytönsä. Kirjaimista voi myös vaikka muodostua jokin viesti. Mikäli kuitenkin kyseinen kirja on juuri lainattu, sen ei pitäisi haitata, sillä piilotettu vihje löytyy kirjan paikalta tai muualta kyseisestä hyllystä.

Sampo tai joku kirjaston henkilökunnasta opastaa seikkailijoita lainausjärjestelmän käytössä. Seikkailijat pääsevät lainaamaan kirjoja kotiin tai vaikkapa kololle haasteen muita aktiviteetteja varten. Mikäli jollakulla seikkailijoista ei ole kirjastokorttia entuudestaan, sen voisi hankkia samalla. Luokittelujärjestelmä: Monessa kirjastossa on kirjavinkkareita, jotka ovat kouluttautuneet järjestämään kirjastovierailuja lapsille. Sampo pyytää kirjastonhoitajaa esittelemään seikkailijoille esimerkiksi kirjaston luokittelusysteemiä sekä sitä, mistä juuri kyseisessä kirjastossa mitkäkin kirjat löytyvät. Tarvittaessa sampo voi pitää kyseisen esittelyn itse.

Lisää vinkki

Liite