Seikkailija osaa kertoa tarinan eteenpäin.

Valikko

Lempitarinani


Tavoite:

Seikkailija osaa kertoa tarinan eteenpäin.

Kuvaus:

Seikkailija jakaa muille lempikirjansa tai -elokuvansa tarinan.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä
Taitoalueet Arjen taidot Luovuus Rohkeus Viestintä
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Osaaminen ja ongelmanratkaisu
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo valitsee tai pyytää seikkailijoita valitsemaan mieluisan toteutusvinkin ja tukee seikkailijoita sen toteutuksessa. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja voi näyttää esimerkkiä kertomalla ensin oman lempitarinansa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tarinankertoja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija joko tuo lempitarinansa mukanaan tai painaa sen mieleen niin, että hän voi kertoa sen omin sanoin sudenpennuille esimerkiksi (yhteisellä) retkellä, mielellään iltasatuna.

Seikkailijat piirtävät tai maalaavat lempitarinaansa kuvastavan kuvan tai taustan sekä hahmot ja kertovat sitten lopulle vartiolle tarinan kuvaansa apunaan käyttäen.

Seikkailijat kertovat toisilleen vuorollaan lempitarinansa pääpiirteittäin iltanuotiolla tai kokouksen päätteeksi hiljentymistarkoituksessa. Tarinankerronnan voi myös järjestää siten, että vartio/joukkue asettuu piiriin. Piirissä vierekkäin istuvat seikkailijat jakautuvat pareihin ja poistuvat piiristä muualle kertoakseen toisilleen lempitarinansa. Sitten seikkailijat palaavat piiriin ja kunkin parin osapuolen pitää sitten kertoa kuulemansa tarina muille. Tarinasta voi halutessaan jättää esim. hahmojen nimet tai muut paljastavat yksityiskohdat pois, jolloin muut seikkailijat saavat arvata, mistä tarinasta on kyse.

Lisää vinkki

Liite