Seikkailija kehittää medialukutaitoaan.

Valikko

Podcast


Tavoite:

Seikkailija kehittää medialukutaitoaan.

Kuvaus:

Seikkailijat tekevät yhdessä podcastin.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Luovuus Medialuku Palvelu Partiokulttuuri Rohkeus Vaikuttaminen Viestintä
Johtamistaito johtamistaito.visiointitaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo selostaa seikkailijoille, mitä podcastit ovat, minkälaisia podcasteja voi kuunnella ja hankkii tai lainaa nauhoitukseen tarvittavat apuvälineet heille. Sampo voi myös tarvittaessa avustaa podcastin suunnittelussa. Jollei sampo ole itse kuunnellut podcasteja, kuuntelee hän myös kokeeksi sellaisen ja antaa seikkailijoille kuunteluvinkkejä. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja innostaa ja kannustaa vartiota podcastin teossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Tarinankertoja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Vartio valitsee mielenkiintoisen keskustelun aiheen ja kommentoi sitä podcastin kuuntelijoille mahdollisimman innostavasti. 

Vartio valitsee jonkin partiotaidon tai muun partiossa opittavan asian ja selittää miten sen tehdään. Podcastin ymmärrettävyyttä voi helpottaa mielikuva siitä, että asia selitettäisiin sokolle sudenpennulle. 

Vartio voi valita aiheekseen jonkin erityisen mieleenpainuvan retken ja muistella sen parhaita paloja podcastissa. Jos retkeen liittyy sisäpiirin juttuja tms, ne kannattaa selittää lyhyesti kuuntelijalle. 

Vartio juontaa viikkokokouksen, kertoo vartion jäsenistä ja kokousten tyypillisestä kulusta urheiluselostustyyliin. Pääjuontajaksi kannattaa valita yksi tai kaksi henkilöä ja joko editoida ääniraitaa tai juontaa pienempi osio kokouksesta, jotta kuuntelijan mielenkiinto pysyy. Kannattaa myös valita ehkä hiukan menevämpi kokous juonnettavaksi. 

Vartio haastattelee kiintoisaa henkilöä ja esittää henkilölle relevantteja kysymyksiä. Haastattelun kohteena voi olla esimerkiksi joku lippukuntalainen, jonkun vanhempi tai isovanhempi, joka on myös ollut partiolainen, tai vaikka oman paikkakunnan vaikuttaja. Kannattaa olla tekemättä todella tiukkaa käsikirjoitusta jäykkyyden välttämiseksi ja muistaa myös jutella vapaammin sekä esittää myös jatkokysymyksiä, mikäli jokin vastaus antaa sille tilaa.

Lisää vinkki

Liite