Seikkailija tietää, mitä demokraattinen päätöksenteko tarkoittaa.

Valikko

Demokratia ryhmässä


Tavoite:

Seikkailija tietää, mitä demokraattinen päätöksenteko tarkoittaa.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu demokraattiseen päätöksentekoprosessiin joukkueessa. 

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla
Taitoalueet Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ryhmässä toimiminen Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo pyrkii aina joukkueen toiminnassa edistämään seikkailijoiden osallisuutta ja mahdollisuutta vaikuttaa. Tässä aktiviteetissa sampo tuo erityisen selkeästi esiin, miten demokraattinen päätöksentekoprosessi yhteiskunnassa toimii.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan. Vartionjohtaja edustaa vartiotaan. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaikuttaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailijat suunnittelevat joukkueen seuraavaa retkeä ja äänestävät päätöksistä. Seikkailijat voivat esimerkiksi ottaa kantaa aloitusajankohtaan tai ruokalistaan.  Seikkailijat voivat kokeilla erilaisia äänestystapoja, kuten huutoäänestystä, viittaamista tai suljettua lippuäänestystä. Joukkue keskustelee eri äänestystapojen hyvistä ja huonoista puolista. 

Joukkue päättää äänestämällä, mikä haaste seuraavan kauden aikana tehdään. Ensin jokainen vartio päättää, minkä haasteen he haluaisivat tehdä. Vartionjohtajat osallistuvat tämän jälkeen vaalitenttiin, jossa kukin vartionjohtaja perustelee, miksi juuri heidän valitsemaansa haastetta kannattaisi äänestää. Tentin jälkeen jokainen seikkailija saa yhden lipukkeen, johon kirjoitetaan äänestyskohde. Laput taitellaan, leimataan ja laitetaan vaaliuurnaan jonossa vuorotellen. Vaaliuurnan voi askarrella esimerkiksi pahvilaatikosta ja koristella hienoksi. Kun kaikki ovat äänestäneet, sampo laskee äänet ja julkaisee äänestyksen tuloksen. Lopuksi juodaan vaalimehut tai -limut.

Lisää vinkki

Liite