Seikkailija tietää, että jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä ja yrittää vaikuttaa tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta.

Valikko

Vaikuttaminen


Tavoite:

Seikkailija tietää, että jokaisella on oikeus ilmaista mielipiteensä ja yrittää vaikuttaa tärkeinä pitämiensä asioiden puolesta.

Kuvaus:

Seikkailija pohtii muutostarpeita ja ilmaisee mielipiteensä siitä.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Luovuus Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.visiointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo auttaa seikkailijoita vauhtiin ja auttaa heitä ilmaisemaan kantansa.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja hakee ohjeet sammolta ja ohjeistaa vartiotaan.  

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Vaikuttaja

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sanomalehdissä julkaistaan lukijoiden mielipidekirjoituksia, joissa voi ottaa kantaa johonkin ajankohtaiseen tai itselle tärkeään aiheeseen. Seikkailijat tutustuvat vartioittain paikallislehdessä julkaistuihin mielipidekirjoituksiin. Millaisia aiheita teksteissä käsitellään? Mikä teema puhuttaa nyt erityisesti? Vartio kirjoittaa oman mielipidekirjoitukseen. Se voi olla kommentti lehdessä julkaistuun kirjoitukseen tai liittyä seikkailijoille tärkeään aiheeseen.

Seikkailijat juttelevat ensin vartioittain siitä, millaisia asioita kukin toivoisi kotikuntaansa. Jos olisi mahdollista valita yksi asia, jonka muuttaisitte kotikunnassanne, mikä se olisi? Puuttuuko esimerkiksi keskustasta jokin palvelu? Tahtoisitteko lähimetsään kiipeilypuiston, kokkikerhon nuorille tai vaikkapa skeittirampin? Jokainen vartio valitsee yhden asian, jonka haluaisi muuttaa. Tämän jälkeen vartio selvittää netistä, kuka on kunnanjohtaja ja pohtii, miten häntä parhaiten voisi lähestyä. Olisiko se esimerkiksi kirjeellä, sähköpostilla, puhelinsoitolla tai vierailulla?

Lisää vinkki

Liite