Seikkailija tietää, että pystyy toimimaan ympäristön puolesta.

Valikko

Ympäristötalkoot


Tavoite:

Seikkailija tietää, että pystyy toimimaan ympäristön puolesta.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu talkoisiin ympäristön puolesta.

Tiedot

Pakollisuus Valinnainen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona Vierailukohteessa
Taitoalueet Kestävä kehitys Palvelu Partiokulttuuri Suomalainen kulttuuri Vaikuttaminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä Yhteiskunnallinen vaikuttaminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo etsii sopivat talkoot ja varmistaa, että siellä on tarpeeksi välineitä, tai valitsee itse sopivan paikan ja hankkii välineet. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarvikkeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Ympäristönsuojelija

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Joukkue järjestää vieraslajitalkoot. Vieraslajitalkoissa kitketään sellaisia kasvilajeja, jotka eivät kuulu Suomen luontoon. Helppoja kitkettäviä ovat esimerkiksi jättipalsami ja lupiini. Seikkailijat tarvitsevat talkoita varten työhanskoja ja jätesäkkejä. Ohjeita löytyy WWF:n sivuilta.

Seikkailijat osallistuvat virtavesien kunnostamiseen. Onko leiripaikan lähellä puroa tai pientä jokea? Kunnostustyönä voi olla virtavesilajien elinympäristökunnostusta, kuten vaelluskalojen kutupaikkojen kunnostusta ja huoltoa tai pienen nousuesteen poistaminen. Seikkailijat voivat tutustua veden laatuun ja virtavesilajeihin. Virtavesitalkoissa löytyy eri tasoista tekemistä, mutta isot kohteet voivat vaatia osallistujilta hyvää kuntoa ja fyysistä voimaa.

Seikkailijat siivoavat kolon ympäristön, retkeilykohteen tai kadunvarsia. Seikkailijat tarvitsevat talkoita varten työhanskoja ja jätesäkkejä. Myös roskapihtejä voi kysellä lainaksi kirjastosta tai kunnalta.

Lisää vinkki

Liite