Seikkailija huolehtii omista ja yhteisistä varusteista.

Valikko

Kisatavarat paikalleen


Tavoite:

Seikkailija huolehtii omista ja yhteisistä varusteista.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu yhteisten tavaroiden huoltamiseen ja varastoon vientiin ja huoltaa myös omat varusteensa.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: palvelu Retkeily
Johtamistaito: Organisointitaidot
Kesto:
Kasvatustavoitteet: ryhmassa-toimiminen
Johtajan tehtävä: Sampo ja vartionjohtaja ohjaavat seikkailijoita varusteiden huoltamisessa ja huolehtivat siitä, että jokainen osallistuu.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isojen kisat

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Sampo informoi koteja etukäteen siitä, että rinkan purkaminen jätetään seikkailijan omaksi tehtäväksi. Seikkailija purkaa rinkkansa ja huolehtii samalla varusteiden huollosta, esimerkiksi varusteiden pesemisestä ja kuivatuksesta ja niin edelleen. Tehtävät huoltotoimenpiteet on hyvä käydä yhdessä lävitse ennen kotiinlähtöä kisoista, jotta ne olisivat mielessä kotiin palattua. Seuraavan viikon koloillassa voidaan sammon johdolla käydä lävitse, miten huoltotoimet onnistuivat.

Viimeistään seikkailijoiden päästyä kisan maaliin sovitaan yhdessä, miten huolehditaan yhteisten varusteiden huoltamisesta. Varusteet voidaan jakaa tasan jokaisen seikkailijan kotiin huollettavaksi tai sitten kisapäivä päättyy kololle, jossa varusteille tehdään huoltotoimenpiteitä (keitin tiskataan, työkalut laitetaan kuivumaan). Seuraavan viikon koloillassa varusteet tarkistetaan, huolletaan loppuun ja palautetaan kalustovarastoon takaisin omille paikoilleen.

Lisää vinkki

Lisää liite