Seikkailija saa partiotaitokisoista etukäteen sellaista tietoa, jonka avulla hän uskaltaa osallistua vihreän tai oranssin sarjan kisoihin.

Valikko

Koekisa


Tavoite:

Seikkailija saa partiotaitokisoista etukäteen sellaista tietoa, jonka avulla hän uskaltaa osallistua vihreän tai oranssin sarjan kisoihin.

Kuvaus:

Seikkailija varmistaa, että jaksaa kantaa tavaroita koko päivän ajan. Vartio voi esimerkiksi koepakata rinkat ja tehdä pienen päiväretken kävellen. Päiväretken aikana vartio tekee vanhoja kisatehtäviä ja harjoittelee rastilla toimimista.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Retkeily
Kesto:
Kasvatustavoitteet: Luontosuhde
Johtajan tehtävä: Sampo tiedottaa retkestä huoiltajille. Hän huolehtii retken turvallisuudesta ja ruokahuollosta. Sampo suunnittelee retken reitin varrelle muutaman rastin, joilla seikkailijat pääsevät testaamaan kisarastilla toimimista.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Isojen kisat

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Joukkue toteuttaa retkensä kisatyyliin. Aamulla joukkue saa kartan, johon on merkitty päivän reitti. Reitillä on rasteja, joissa vartiot tekevät tehtäviä kisojen tapaan. Myös ruoka valmistetaan jollakin rastilla. Vartiot kantavat mukanaan tehtävissä tarvittavat välineet. Rastit voivat olla osin kylmiä tai sampo voi pyytää rastinpitäjiksi esimerkiksi lippukunnan tarpojia. Hyviä kisatehtäviä on vanhojen kisojen kotisivuilla.

Lisää vinkki

Lisää liite