Seikkailija tietää, että partioliike on maailmanlaajuinen.

Valikko

Partiolaiset maailman


Tavoite:

Seikkailija tietää, että partioliike on maailmanlaajuinen.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu jonkin toisen maan tapoihin toteuttaa partio-ohjelmaa.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Ulkona
Taitoalueet Kansainvälisyys Partiokulttuuri
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Toisten kunnioittaminen Yhteisöön kuuluminen
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo toimii asiantuntujana, ohjaa tilannetta ja kannustaa seikkailijoita osallistumaan. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä - elämän rakentaminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Sampo on tulostanut etukäteen paperille kuvat molempien maailmanjärjestöjen logoista. Sampo kertoo seikkailijoille, että partiolaisia on lähes kaikissa maailman maissa. Partiolaiset kuuluvat kahteen maailmanjärjestöön. Vartion tehtävänä on muodostaa molempien järjestöjen nimet annetuista tavuista. PAR TIO TYT TÖ JEN MAA IL MAN LIIT TO PAR TIO LIIK KEEN MAA IL MAN JÄR JES TÖ

Seikkailijat tutustuvat maailmanjärjestöjen merkkeihin iltahiljentymisen yhteydessä. Hartaudessa kannattaa käyttää partiopaitaa, niin kaikilla on merkit hihassaan. WOSM: 1.Partiolilja symboloi partiolupauksen kolmea peruspilaria: palvella toisia, palvella Jumalaa ja noudattaa partiolupausta. 2.Liljassa olevat tähdet symboloivat tietoa ja totuutta. 3.Merkin kiertävä köysi symboloi maailmanlaajuista partioliikettä ja merimiessolmu symboloi partioliikkeen vahvuutta ja yhtenäisyyttä. 4.Merkin väreistä valkoinen symboloi puhtautta ja liila ilmaisee johtajuutta ja palvelua. WAGGS: 1.Logon värit kuvastavat auringon paistetta kaikille maailman lapsille. 2.Kolmiapilan keskellä oleva kompassin nuoli näyttää suuntaa elämässä. 3.Tähdet kuvastavat partiolupausta. 4.Nuolen alapuolinen liekki symboloi rakkautta ihmiskuntaa kohtaan. 5.Kolmiapilan lehdet kuvaavat lupauksen kolme osaa: rakastaa Jumalaa, omaa maatani ja maailmaa, toteuttaa partioihanteita, olla avuksi toiselle. 6.Merkkiä kiertävä kehys kuvastaa WAGGGS:n olevan maailmanlaajuinen ja kasvava.

Jos lippukunnalla on yhteistyötä jonkin ulkomaalaisen lippukunnan kanssa, voidaan ottaa yhteyttä heihin. Näin on kiva tehdä esimerkiksi ennen yhteistä kesäleiriä. Lähetetään lippukunnalle tervehdys tai pieni lahja ja seikkailijajoukkueen kuva.

Joukkue hankkii kirjekaverivartion ulkomailta ja tutustuu sen partiotoimintaan. Tarvikkeet: paperia, kyniä, kirjekuori, postimerkki. Yhteyksiä voi saada Suomen Partiolaisten kumppanuushankkeiden kautta. Guides and Scouts visiting Finland – Facebook-ryhmässä kysytään säännöllisin väliajoin kirjekavereita. Kirjekaveriryhmän kanssa voi vaihtaa kuvia partiotoiminnasta ja maasta. Sekä valokuvat että piirretyt kuvat ovat kivoja. Vartiot voivat kertoa partiotoiminnasta, perinteistä, luonnosta tai ajankohtaisista asioista. Kirjeisiin voi myös kirjoittaa esittelyt ryhmän jäsenistä. Alla esimerkki aloituskirjeestä. "Hei, Olemme ryhmä n-vuotiaita partiolaisia suomesta. Ryhmäämme kuuluu —. Haluaisitteko ryhtyä kirjekaveriryhmäksemme? Oppisimme mielellämme partiosta maassanne ja muutaman sanan kielellänne. Partiossa Suomessa retkeilemme paljon ja opimme hyödyllisiä asioita. Lempipartioaktiviteettimme on —. Lähetämme teille joitakin piirustuksia ja valokuvia suomalaisesta partiosta. Mitä maassanne syödään? Suomessa syödään paljon perunaa ja kala- ja liharuokia. Sen lisäksi myös muiden kulttuurien ruoat ovat suosittuja. Lempiruokiimme kuuluu —-. Voisimme kirjoitella joko sähköpostitse tai kirjepostilla. Meille voitte halutessanne lähettää postia osoitteeseen: Partioterveisin, P.S. Kuva olisi kiva." Tarvikkeet: paperia, kyniä, kuvia

Vartio merkitsee partiomaat isoon maailmankarttaan ja miettii, miksi kaikissa maissa ei ole partiota. Partiotoimintaa ei ole vielä seuraavissa maissa: Andorra, Kiina, Kuuba, Pohjois-Korea ja Laos. Tarvikkeet: kartta

Vartio opettelee tervehdyksiä ja partiosanastoa eri kielillä. Sanasto löytyy esimerkiksi Partiowikistä.

Seikkailijat tutustuvat partiomerkkeihin. Sampo voi hankkia etukäteen koloiltaan erilaisia merkkejä omista ja lippukunnan varastoista sekä partiotuttaviltaan. Mukana voi olla erilaisia merkkejä: maailmanjärjestöjen merkit, taitomerkit, tapahtumamerkit, ulkomaalaiset merkit ja niin edelleen. Partiolaiset ympäri maailman keräävät merkkejä. Mitkä ovat yleisiä symboleita merkeissä, mitkä harvinaisia? Löytyykö merkeistä esimerkiksi Pyhän Yrjön, nuotion, käärmeen, kuun, leijonan, ilmapallon, kalan, partioliljan, leijan, tähden, kolmiapilan, dinosauruksen, supersankarin, kompassiruusun tai kruunun kuvia?

Seikkailijat tutustuvat eri maiden partiolaisten partioasuihin. Partioasuja löytyy netistä esimerkiksi hakusanalla scout uniform. Sampo voi myös esitellä omia valokuviaan kansainvälisistä partiotapahtumista tai joukkue voi yhdessä katsoa videoita esimerkiksi Jamboreilta. Seikkailijat ottavat mallia jonkun maan partiolaisen partioasusta ja valmistavat paperinuket, joilla on nämä asut päällään. Vaihtoehtoisesti seikkailijat voivat maalata voimapaperille luonnollisen kokoisen ihmisen, jonka päällä on muu kuin suomalainen partioasu. Lähde: Girguiding UK

Sampo pyytää ulkomailla partiomatkalla käynyttä henkilöä kertomaan matkastaan ja partiotoiminnasta kyseisessä maassa. Esimerkiksi lippukunnan vaeltajat voivat kertoa ulkomaanprojekteistaan tai Jamboreelle osallistuneet leirikokemuksistaan.

Seikkailijat tutustuvat eri maiden partiotapoihin. Esimerkiksi yhdysvaltalaiset partiotytöt myyvät keksejä. Joukkue ottaa näistä partiolaisista mallia ja leipoo myös itse keksejä. Joukkue voi hankkia vartiolleen tuloja myymällä keksit. Lähde: Girlguiding UK.

Lisää vinkki

Liite