Seikkailija ymmärtää, että kaikkien pitää yhteisesti pitää huolta ympäristöstämme.

Valikko

Ympäristötalkoot


Tavoite:

Seikkailija ymmärtää, että kaikkien pitää yhteisesti pitää huolta ympäristöstämme.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu luontokohteen siivoukseen.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Yksin
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Kestävä kehitys Palvelu Partiokulttuuri
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo etsii sopivat talkoot ja varmistaa, että siellä on tarpeeksi välineitä, tai valitsee itse sopivan paikan ja hankkii välineet. Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtajat noutavat sammolta tarvittavat tarpeet ja ohjeet. Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä - elämän rakentaminen

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Luonnonsuojelua vieraslajitalkoilla! Joukkue järjestää yhdessä vieraslajitalkoot, jossa poistetaan lähiympäristöstä haitallisia kasveja. Joukkue tutustuu ensin WWF:n Nuorten vieraslajitalkoo-oppaaseen ja selvittää, miksi vieraslajien torjunta on tärkeää. Oppaasta löytyy myös ohjeet talkoiden järjestämiseksi sekä kerrotaan, keihin on tärkeää olla yhteydessä ennen talkoita. Seikkailijat voivat osallistua talkoiden järjestämiseen ottamalla yhteyttä tarvittaviin tahoihin ja sponsoreihin. Sponsoreilta voi kysyä talkoisiin esimerkiksi työhanskoja tai eväitä. Joukkueen on hyvä muistaa tutustua huolellisesti myös talkoojätteen hävitykseen, jotta kerätyt kasvit eivät kulkeudu takaisin muiden kasvien haitaksi! Nuorten vieraslajitalkoo-opas: https://wwf.fi/opettajille/opetusmateriaalit/?id=nuorten-vieraslajitalkoo-opas

Joukkue osallistuu metsänistutustalkoisiin.

Monet järjestöt järjestävät rantojen siivoustalkoita. Joukkue osallistuu tällaisiin talkoisiin. Toimintavinkkejä myös Pidä Saaristo Siistinä ry:n Siisti Biitsi -materiaalista.

Seikkailijat siivoavat kolon ympäristön. He keräävät roskat ja tarvittaessa haravoivat lehdet.

Seikkailijat siistivät kadunvarsia kaupungin tai kunnan keskustassa. He voivat valita itselleen tärkeitä ja tuttuja reittejä tai keskittyä alueen ongelmakohtiin. Sammon tehtävänä on etukäteen varmistaa, mille alueille siivousurakka kannattaa kohdentaa.

Lisää vinkki

Liite