Seikkailija saa vahvistusta terveille elämäntavoille.

Valikko

Seikkailijan liikunta


Tavoite:

Seikkailija saa vahvistusta terveille elämäntavoille.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu partiossa liikunta- tai urheilutapahtumaan tai lisää liikuntaa arkeensa ja seuraa elämäntapojaan.

Toteutus ja tavoitteet

Pakolliset: Pakollinen
Paikka:
Taitoalueet: Itsestä huolehtiminen
Kesto:
Kasvatustavoitteet: terveys-ja-turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävänä on kannustaa, rohkaista ja olla esimerkkinä. Tämän aktiviteetin voi joukkue toteuttaa yhdessä tehden tai sitten jokainen kotona esimerkiksi viikon ajan liikkumalla. Tällöin kuitenkin kyseisen viikon jälkeen on hyvä pysähtyä yhdessä miettimään, miten viikko sujui. Vartionjohtajan tehtävänä on kannustaa seikkailijoita ja olla itse esimerkkinä. Sammon ja vartionjohtajan on syytä muistaa, että kaikkien koululiikuntakokemukset eivät välttämättä ole positiivisia, joten pyri tekemään partioliikkumisesta toisenlaista! Yksi partion kasvatustavoitteista on ohjata partiolaisia terveisiin elämäntapoihin. Vaikka partio ei urheiluseura olekaan, pitää ulkoilua ja liikuntaa tarjota lapsille ja nuorille partio-ohjelman osana. Tarkoituksena on, että partiossa panostetaan myös fyysiseen kuntoiluun ja opetetaan terveitä elämäntapoja. Partiossa liikunnan tarkoitus on olla monipuolista - seikkailijoista ei siis ole tarkoitus kasvattaa yhden lajin taitajia, vaan tarjota nautinnollisia hetkiä liikunnan parissa luonnossa.

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Itä

Rinnakkaiset

Vinkit

Järjestys: Uusimmat

Joukkue voi hyödyntää Suomen talvea ja kokeilla uusia liikuntalajeja. Esimerkiksi lumikenkäily ja hankijalkapallo ovat monelle uusia tuttavuuksia, ja melko halpoja harrastuksia, jos joku saa niistä kipinän omaehtoiseen liikkumiseen. Reippaan liikunnan jälkeen kuuma kaakao maistuu hyvältä, mieluiten tietysti nuotiopiirissä istuen.

Lisää vinkki

Lisää liite