Seikkailija ei lamaannu ensiapua vaativassa tilanteessa.

Valikko

Ensiapuharjoitus


Tavoite:

Seikkailija ei lamaannu ensiapua vaativassa tilanteessa.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu ensiapuharjoitukseen

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kämpällä Kololla Metsässä Ulkona Vesillä
Taitoalueet Arjen taidot Ensiapu Itsestä huolehtiminen Kaveritaidot Partiokulttuuri Rohkeus Turvallisuus
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Ihmissuhteet Ryhmässä toimiminen Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo suunnittelee tilanteen ja pyytää paikalle näyttelijöitä. Sampo ohjeistaa näyttelijät ja seuraa harjoitusta mukana. Harjoituksen jälkeen sampo käy vartion toiminnan tilanteessa läpi yhdessä seikkailijoiden kanssa. Sampo auttaa seikkailijoita huomaamaan, missä tilanteissa he onnistuivat ja mitä asioita pitää vielä kehittää. Samalla sampo tarvittaessa ohjeistaa oikeanlaista ensiavun antoa. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi - viihtyminen retkellä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Toimiva hätäensiavun harjoittelutilanne on esimerkiksi lavastettu liikenneonnettomuus. Tällöin yksi potilaista voi olla menettänyt tajuntansa, yhdellä voi olla suuri verenvuoto raajassa ja yhdellä suuri huoli ystävistään. Tärkeintä isommissakin harjoituksissa on opetella toimimaan itse rauhallisesti ja hälyttämään apua sekä estämään lisäonnettomuudet. Lavastettu onnettomuus retkellä: Toimiva ensiavun harjoittelutilanne on esimerkiksi lavastettu onnettomuus retkellä. Joku on esimerkiksi vuollut käteensä tehdessään sytykkeitä ja toinen nyrjähtänyt nilkkansa etsiessään polttopuita.

Lisää vinkki

Liite