Seikkailija nauttii liikkumisesta.

Valikko

Liikuntapäivä


Tavoite:

Seikkailija nauttii liikkumisesta.

Kuvaus:

Seikkailija osallistuu liikuntapäivään. 

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona Vesillä Vierailukohteessa
Taitoalueet Itsestä huolehtiminen
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo suunnittelee päivän, hankkii varusteet ja informoi vanhempia. Sampo kannustaa seikkailijoita.  Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja johtaa vartiotaan joukkuelajeissa. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi - viihtyminen retkellä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Seikkailija osallistuu melontapäivään. Kanootteja löytyy lainaksi monesta lippukunnasta tai piiristä, ja lisäksi monet retkeilykeskukset vuokraavat niitä.

Joukkue osallistuu suunnistustapahtumaan. Osa partiopiireistä järjestää omia suunnistuskisoja. Lisäksi voi osallistua suunnistusseuran tapahtumaan.

Seikkailijat osallistuvat vartioittain leiri- tai retkiolympialaisiin.

Seikkailija osallistuu pyöräretkipäivään. Hyvä reitti on kaikille sopivan pituinen ja haasteellinen. Tämän jälkeen mietitään mukaan otettavia tavaroita sekä niiden järkevää pakkaamista. Pyörälaukkuja kannattaa kysellä lainaan tuttavilta, jos omia ei ole. Varsinaisena retkipäivänä ennen liikkeelle lähtöä on hyvä kerrata sekä turvallisuusohjeet ryhmässä ajamiselle että ryhmässä yhdessä sovitut säännöt sille, että edetään hitaimman mukaan riittävästi taukoja pitäen.

Seikkailijat saavat kokeilla esim. lumikenkäilyä, retkiluistelua ja hiihtoa.

Seikkailijajoukkue järjestää yhdessä talviolympialaiset, joissa he joko kisaavat vartioittain toisiaan vastaan tai toista joukkuetta vastaan. Valmistelut: Seikkailijat askartelevat etukäteen olympialaislipun (vanhasta lakanasta), numerolaput (vanhasta lakanasta, paperista tai muovipusseista), mitaleja (pahvista, puusta, karkkipapereista tai foliosta) ja voittajan seppeleen. Lisäksi seikkailijat voivat rakentaa lumesta korokkeen palkintojen jakoa varten. Lajit: Maastohiihto: Viesti, jossa vuorotellen hiihdetään yhdellä suksella ja yhdellä sauvalla. Alppihiihto: Joukkueen edustajat laskevat pujotellen pulkalla mäkeä. Pujotteluradan voi rakentaa oksista. Freestylehiihto: Esterata suksilla tasamaalla. Ampumahiihto: Hiihto, jossa matkan varrella on rasteja, joilla pitää heittää lumipalloja tai tavallisia palloja maalia kohti tai ämpäriin. Ohjaskelkkailu: Lasketaan mäkeä maaten vatsalla jätesäkeillä tai pulkilla. Tarvikkeet: pulkat, oksia, hiihtovälineet, ämpäri/maali, lämmintä mehua Lähde: Norges speiderforbund

Seikkailijat osallistuvat lumikenkäretkipäivään. Lumikenkiä voi löytyä lainaksi esimerkiksi kirjastosta tai paikallisesta eräjärjestöstä.

Lisää vinkki

Liite