Seikkailija osaa käyttää lippukunnan majoitteita.

Valikko

Majoitteet


Tavoite:

Seikkailija osaa käyttää lippukunnan majoitteita.

Kuvaus:

Seikkailija tutustuu eri lippukunnassa käytettyihin majoitetyyppeihin, pystyttää niitä ja pitää niistä huolta.

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Kololla
Taitoalueet Arjen taidot Palvelu Partiokulttuuri Retkeily Yhdistystoiminta
Johtamistaito johtamistaito.itsensa-johtamisen-taidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Vastuu elinympäristöstä
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo opastaa seikkailijoita majoitteiden käyttöön, varmistaa, että retkillä käytetään erilaisia majoitteita ja ottaa aina retken jälkeen seikkailijat mukaan yhteisten varusteiden huoltoon.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja selvittää vartiolleen, mitä on tarkoitus tehdä, ja jakaa tehtäviä vartion sisällä. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi - viihtyminen retkellä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Huoltoasioita on hyvä käsitellä myös retken aikana. - Telttapussi ei ole istuinalusta: alumiiniset telttakepit vääntyvät ja lasikuituiset halkeavat, jos niiden päälle tulee painoa. - Majoite on myös tuuletettava. Mitä paremmin teltan saa tuuletettua, sitä vähemmän tiivistyy vettä teltan sisäpinnalle. Vaellusteltoissa tuuletusluukku kannattaa pitää auki. - Vaellusteltan telttakepit taitellaan aina keskikohdasta lähtien, muuten kuminauha kiristyy epätasaisesti ja aikaa myöten katkeaa.

Sampo nimeää vartiot vuorotellen majoitemestareiksi. Majoitemestarit opettelevat pystyttämään ja pakkaamaan valitsemansa majoitteen ja tarkistavat ennen lähtöä, että majoite on ehjä ja että kaikki osat ovat tallella. Retkellä majoitemestarit opettavat muille majoitteen kokoamisen ja valvovat pystytystä. Yöpymisen jälkeen majoitemestarit neuvovat purkamisen ja pakkaamisen ja kertovat, mitä majoitteelle tehdään kotona tai kololla: majoite tarkistetaan, kuivataan sekä tarvittaessa puhdistetaan ja paikataan. Retken jälkeen majoitemestarit huoltavat ja kuivattavat majoitteen. Tarvikkeet: Majoitteita

Lisää vinkki

Liite