Seikkailija osaa valmistaa ruokaa ulkona.

Valikko

Retkiruokaa


Tavoite:

Seikkailija osaa valmistaa ruokaa ulkona.

Kuvaus:

Seikkailija valmistaa lämpimän aterian ulkona ja huolehtii hygieniasta ruokaa valmistaessaan.  

Tiedot

Pakollisuus Pakollinen
Ryhmäkoko Pentueessa tai vartiossa
Paikka Metsässä Ulkona
Taitoalueet Arjen taidot Retkeily taitoalueet.ruoanlaitto
Johtamistaito johtamistaito.organisointitaidot johtamistaito.vuorovaikutustaidot
Kesto -
Valmistelun kesto suoritus_valmistelu_kesto.
Kasvatustavoitteet Luontosuhde Terveys ja turvallisuus
Johtajan tehtävä: Sammon tehtävä: Sampo ohjeistaa vartionjohtajia retkikeittimen tai nuotion käytössä, elintarvikkeiden käsittelyssä sekä ruoanvalmistuksessa. Sammon tehtävänä on valvoa palo- ja elintarviketurvallisuutta sekä hygieenisyyttä.   Vartionjohtajan tehtävä: Vartionjohtaja toimii sammon ohjeiden mukaan ja valmistaa yhdessä vartion kanssa ruokaa. Vartionjohtajan tehtävänä on varmistaa, että jokainen vartion jäsen osallistuu ruoan valmistukseen ja siivoukseen. 

Lisätiedot

Aktiviteettiryhmä

Länsi - viihtyminen retkellä

Ryhmän muut aktiviteetit

Toteutusvinkit

Järjestys: Viimeisimmät

Helppo soijarouhebolognese trangialla! Ohje 4:lle: soijarouhe 2 dl, pasta 400 g, valkosipuli 2 kynttä, sipuli 1 kpl, tomaattimurska 500 g, kasvisliemikuutio 1 kpl, öljyä, vesi 2 dl. Ruskista sipulisilppu ja valkosipuli öljyssä kevyesti. Lisää vesi, tomaattimurska, murusteltu kasvisliemikuutio ja soijarouhe. Anna kiehua hiljalleen 10 min. Lisää lopuksi mausteita (esim. pippuri, paprikamauste, oregano). Keitä lisukkeeksi pasta pussin ohjeen mukaan. Lopuksi sekoita kaikki yhteen ja lämmitä vielä hetki trangialla. Ohje: www.vegeretki.fi

Johtaja kerää kokoukseen jokaiselle trangiaryhmälle samat ainekset tai lähes samat ainekset pienellä variaatiolla mysteerilaatikkoon, ja vartioiden tehtävänä on valmistaa määrätyssä ajassa tragialla ruoka aineksista.

Vartiot suunnittelevat itse valmistettavan ruokansa edellisessä kokouksessa. Jos aikaa on, vartio käy myös ruokaostoksilla yhdessä. Vartio ottaa huomioon hinnan, ympäristöystävällisyyden, säilyvyyden ja ruoanlaiton helppouden retkiolosuhteissa

Kun ateria on valmis, vartio keksii mahdollisimman monta erilaista kiitoshuutoa, joissa käytetään mahdollisimman monia erilaisia ruokaa kuvailevia adjektiiveja.

Lisää vinkki

Liite